Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nevíte někdo o webu, kde zadáte číslo aukce na aukru a robot na webu za vás přihodí 4 vteřiny před koncem aukce.
Na webu vyhrat-aukci.cz/... již to nejde:
Bohužel z důvodu výpadků komunikace se systémem Aukro, nejsme schopni aktuálně zajistit spolehlivé fungování příhozů.
Dočasně tedy doporučujeme nevyužívat systém Vyhrát aukci do doby než bude tato situace dořešena.
Existuje nějaký jiný web nebo program na přihazování na aukro
Když jsem v práci a potřebuji přihodit, nechci odkrývat, že budu přihazovat a proto robot přihodí několik vteřin před aukcí za mě.
Pořád mi není jasné, jaký to má smysl. Když někdo něco chce za každou cenu, tak stačí zadat extrémně vysoký příhoz a výhra je zaručená i bez přítomnosti na webu a bez automatu. Každý nákup má ale nějakou smysluplnou hranici, takže výhra automatu proti extrémnímu příhozu by mohla znamenat značný prodělek.
@cisak Aukro funguje tak, že vy zadáte maximální částku, kterou jste ochoten zaplatit, ale ta se nikomu nezobrazí. Automat za vás přihodí částku potřebnou pro překonání současné částky, a pokud vás někdo přehodí, tak zase váš automat zafunguje stejně, takže vy nezaplatíte podle svého maximálního příhozu. Předpokladem je, že víte, kolik jste ochoten maximálně zaplatit.
Dotaz jsem četl a snad i pochopil. Je úplně jedno, jestli svoji maximální nabídku přihodím 2 dny před koncem nebo 4 vteřiny před koncem. Pokud je moje nabídka nejvyšší, tak vyhraji. Podstatné je vědět dopředu, kolik jsem ochoten zaplatit. Pokud se někdo rozhoduje až na poslední chvíli podle příhozů ostatních, tak může prohrát. Když zadám nabídku 10 000 Kč a ostatní zadají 500 Kč, tak vyhraji a zaplatím cca 510 Kč, ne 10 000 Kč.
@Petrm : Ty jsi snad nikdy nedražil anebo si z nás děláš srandu, co je správně?
to jsi vážně tak bl.. že to nechápeš? Samozřejmě že taktika příhozu na poslední chvíli zaručuje nejnižší nákupní cenu.
Popravdě nikdy jsem neměl aukro rád, částečně kvůli původu a přemrštěným provizím, taky kvůli tomu tolerování přeprodávaců z Alibaby kterých tam bývalo drtivá většina a v podstatě šlo o nezákonné podnikání. Utajením přezdívek přihazujícich vlastně pohřbili smysl aukce a udělali to, protože čelili mnoha a mnoha stížnostem na přihazování stejných lidi na aukce kamarádů jen aby cena šplhala. Nyní je to ale ještě horší, s tou paranoidní ochranou kupujících a blokováním peněz při prodeji. Plovoucí konec aukcí u mě aukro zabil nadobro. Na příhozy jsem měl vlastní jednoduchý až primitivní, leč efektivní systém, bylo potřeba zadat dobře zvolenou částku příhozu a nastavit obrazovku do fáze posledního potvrzení příhozu. I když bych tento postup moh použít i dnes (otevřít víc panelů prohlížeče počítaje že se konec prodlouží) plovoucí konec aukci pro mě tenhle nákup učinil zcela nezajímavým, jenom to zbytečně šponuje konečnou cenu. Proto doporučuju vůbec se aukcí neúčastnit.
Na Aukru a ebaY jsem dražil před více než 10 lety. Jenže prý dražby už tehdy tam byli jen na oko (pro efekt), a mělo se jednat o tržiště... A sranda byla, že u těch dražeb mnohdy dosáhlo i vyšší ceny než v nabídce kup teď
nicméně plovoucí konec je standardní u všech real dražeb, kde jsem tedy dražil i před pár lety. Samozřejmě plovoucí konec je vždy výhodnější pro Dražební společnost i pro prodávajícího samozřejmě je nevýhodný pro kupujícího vyčůraného.
on totiž vyčůraný kupující přihodí posledních sekundách, a předběhne všechny ty nevy čural nelidské kupující kteří chtějí udělat totéž jenže tohle není vhodné ani prodražící společnost, ani pro prodávajícího
)
Takže je naprosto běžné při reálných aukcích i za miliony, i pro ty online i pro ty offline, že JE PLOVOUCÍ KONEC.
Já jsem měl aukro docela rád. Hodně jsem tam nakupoval. Ale to ještě bylo spíš vetešnictví a sběratelské zboží (známky, mince...). Postupně se z toho stal právě e-shop s čínskými věcmi. Ale to všechno by tak nevadilo, klidně to může fungovat souběžně, aukce i eshop. Vadilo mi, jak se aukro snažilo aukce vytěsnit a vymýšlelo různé komplikace pro prodávající i nakupující.
Pověstným hřebíčkem do rakve bylo nasazení nové podoby stránek. Podle diagnostiky prohlížeče se tehdy načítalo (vyžadovalo) několik stovek obrázků, odkazy na ně byly neplatné (asi byl nějak pošahaný skript, který je generoval) a vynásobeno 10s timeoutem to dávalo šílenou dobu načítání v řádu minut. Podrobnosti už si nepamatuju, ale mám pocit, že to byly zbytečné obrázky (nějaké reklamy, protože obrázky nabídek byly v pořádku). Dost tomu pomohl adblock nebo něco takového, to se podařilo srazit to na několik sekund. Tehdy jsem ukončil veškeré rozjeté obchody a od té doby jsem na aukru nakoupil už jen párkrát, poprvé něklik let po této události. Takže plovoucí konec aukce nepamatuju, to je až novinka poslední doby, za to pamatuju zrušení vyhrazené ceny.
Taky jsem měl jistý systém. Musel bych ale asi déle vzpomínat, je to už určitě nejmíň 10 let, co tento portál nevyužívám. Pokud aukce končila v době, kdy jsem u počítače, bylo to celkem jednoduché, stačilo v poslední minutě dát patřičně vyšší částku (minimálně o dva příhozy). Ale nebral jsem to nijak vážně, buď jsem vyhrál, nebo jsem ušetřil. Málokdy bylo něco tak exkluzivního, že by to stálo za nějaký smutek (kupoval jsem vesměs veteš), a pokud ano, tak jsem dával patřičně vyšší částky; a když mě někdo překonal, dobře mu tak, když to tak řeknu.
Taky jsem si všimnul, že výsledná cena dražby přesahuje kupteď. Proto jsem od jisté doby rovnou bral kupteď, pokud byla akeptovatelná, než to udělá někdo jiný nebo než někdo přihodí a kupteď tím zazdí.
Mezi tím tato platforma změnila majitele, už jím není polské allegro (ta samá firma, která prostřednictvím mall pohřbívá dřív docela slušný eshop czc). Můj nick tam stále je, ale já se nemůžu přihlásit, ba co víc, nemůžu ani nakupovat na mail, který tam mám zaregistrovaný a ani obnova hesla nefunguje, ale to je mi celkem jedno. E-shopové položky se dají kupovat bez registrace, pokud náhodou potřebuju nějaký ten čínský šmejd, který neni v obchodech.
Já zase občas když něco prodávám mám s aukrem dobré zkušenosti. Prodal jsem, byl jsem spokojen s cenou a nějaká jistota. Naproti tomu takový sbazar je snad už jen ráj podvodníků co mají zájem, objednají kurýra u zásilkovny, ... Prostě podvod.
Ale někteří prodejci to přehání s cenou. Není normální prodávat něco za cenu kdy přihodím pár korun a mám nové se zárukou.
A že tam jsou přeprodejci čínského zboží? No a kde nejsou.
Rád bych jen připojil svou zkušenost. Dříve Aukro v pohodě, dnes si tam nemůžete ani určit částku, kterou přihodíte. Což na aukčním serveru potěší :D. Jinými slovy pokud je aktuální částka 100,- a chcete nabídnout třeba 300,-, NEJDE TO :D.
Nevím jak to myslíte, ale přece to jde... Akorát vidíte maximální čásku jen u sebe.. A když někdo přihazuje, tak se částka zvyšuje až do Vaší maximální částky do té doby než Vás někdo překoná...
vyhrat-aukci.cz/... Za tohle že někdo platil? Pokud se matně pamatuji, tak existoval nějaký systém i na eBay, možná to bylo i na windows.
zásadě by neměl být problém si to naskriptovat Pro trochu počítačové gramotného, ale musel by běžet buď server a nebo normální počítač.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.