Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nfts Hard disk

Od: pave* odpovědí: 19 změna:
Dobrý den,
Nešťastnou náhodou v mé neznalosti jsem po příkazu chkdsk f/ r/ C:, ukončil ve 4 stepu kdy jse mi nechtělo čekat, pc mi po aktualizacich systému naběhl ale bez žádného přístupu, přihlásil jsem se ale pod názvem disku c se ukázalo nfts a nemám k němu přístup, snažil jsem se to nějak odblokovat, ale místo toho už se ani nemůžu přihlásit do Windows kdy mi to píše nelze najít profil uživatele.
Prosím porad te mi

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Bene, wokna jsou tak blbý, že zformátují samy sebe? To se mi nezdá. Kdysi jsem to čistě ze studijních účelů zkoušel a nikdy se mi to nepovedlo.

ben®

jenyk - to ne, ale zřejmě si tazatel rozhodil partition tabulku a OS (který tam je) už nenaběhne. Může zkoušet různé záchranné nástroje, ale asi stejně skončí u přeformátování oddílu C (mohl by zachránit data na jiných oddílech, pokud je má vytvořené a nemusel by formátovat celý HDD) a začne čistou instalaci OS na oddíl C.

hodnocení

1x

Vlož HDD do jiného PC, udělej si zálohu dat, neměl by to být problém, a pak svůj HDD načisto přeinstaluj. Budeš muset ovšem znovu nainstalovat i všechny programy a aplikace, které jsi tam měl předtím.

PS: Nauč se česky! "kdy JSE mi nechtělo čekat" - styď se! "nfts" je správně NTFS!

pave*
hodnocení

Omlouvám se, jsem nasraný z toho že jsem to posral takže jsem si nehlidal svůj pravopis, nejsem žádný technik, ale to už nejde naformatovat zpátky?

Formátováním přijdeš o vše, cos na tom HDD měl! Takže napřed se snaž si z něj na jiném PC stáhnout, co se dá, hlavně data, a pak čistá instalace. Pokud jak říkáš nejsi technik, nech to odborníkovi. Snad máš nějakého kamaráda, který se v tom trochu orientuje a udělá ti to.

pave*
hodnocení

Ale i tak, když to připojím do jiného zařízení ten Hard disk tak mě to do toho pustí? Neboť když jsem byl ještě přihlášený v dobu kdy to ještě šlo, tak jsem nemohl číst z disku, chybová hláška zněla nemáte přístup.

To je třeba vyzkoušet. Už jsem se s tím setkal a vždy se objevila poznámka-návod, jak ty složky/soubory otevřít. Zatím se mi to vždy povedlo, i když někdy je to časově náročné.

pave*
hodnocení

A jen ještě tak pro info, nejde náhodou něco udělat v instalcce win 10 v příkazovým řádku s cestou x:sources>, myslím třeba nějaký zázrak? Kombinaci příkazu která mi umožní ten disk dostat do stavu kdy bude možno z něho číst a zkopírovat si jenom jednu moji práci na kterou jsem dělal půl roku, vlastně jenom kvůli tomu se snažím tam dostat, jinak bych to dávno preinstalovaval a naformatovat

Bohužel nezkoušel jsem. Ale vytáhnout jednu datovou složku, byť třeba po jednotlivých souborech, se dá, to mám vyzkoušené.

pave*
hodnocení

Dám na vás Teda, doufám že to nějak půjde Teda, dekuju za pomoc

hodnocení

1x
Rozdrbal sis partition table. Vytvořil bych na jiném pc bootovací usb popř cd se záchranným systémem typu gparted, systemrescue, hirensboot apod a pokusil se tabulku opravit popř alespoň přetáhnout uživatelská data a nainstalovat na novo systém.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud jste si (zřejmě) zformátoval oddíl C na HDD, kde byl OS, tak ho přeinstalujte - začněte znovu čistou instalaci OS. Zdravím!

doplněno 17.03.23 22:35:

Více viz můj komentář k příspěvku od @jenyk.

hodnocení

0x
Prvně bych zkusil z instalačního média os spustit opravu systému. Pokud tam máte nějaká důležitá data, dá se pokusit formát opravit i nějakým nástrojem, který se spouští z USB, nebo CD. Pokud jsou ta data životně důležitá, tak v jiném PC zazálohovat bitovou kopii a použít programy pro záchranu dat.
Pokud tam nic důležitého nebylo, tak prostě naformátovat disk při nové instalaci os.
petrm

Já bych zkusil z instalačního disku spustit příkazový řádek a z něj spustit CHKDSK, aby mohl doběhnout a opravit souborový systém. Ale je třeba si ověřit, který disk je systémový, možná bude mít jiné písmeno než C:.

pave*
hodnocení

C je Hard disk s operačním systémem(rovněž ten do kterého se nemůžu dostat) jak to přesně myslíte, Flash disk s mediem mám připravený už

petrm

Myslím to tak, že když nabootuješ z nějakého externího média (flash, DVD), tak asi C: bude to externí médium a disk, který chcete opravit, bude mít jiné písmeno.

Zlaté značení disků v linuxu...

itak
hodnocení

0x

Nečtu co tu napsali ostatní. Ale nejednodušší možnost je nainstalovat jiný operační systém od Mrkvosoftu na jiný disk nebo oddíl. Pokud nemáte jiný oddíl nebo disk kam byste to mohl nainstalovat, tak máte smůlu. S takovýma věcma se má dopředu počítat před tím než si nainstalujete systém. Pokud ovšem jste PC koupil už bez oddílů tak to je věc jiná. Na stejné PC ale nemůžete instalovat dva systémy téže licence, jinak vám to ten druhý Windows označí jako nepůvodní licenci. Taky můžete vzít svůj disk a dát do PC s jiným OS Windows. Tam spustíte ten funkční windows a dáte provést Chckdisk a opravit. Ale to nezarušuje že vám to vrátí do původního stavu. Já používám na podobný věci program který se jmenuje tuším testdisk a ten umí ztracené data vrátit, ale to je spíš pro případ smazaných oddílů a shozených PATek než pro případ chckdisku. Je logické, že když jste přišel o data, tak windows nevidí toho uživatele, kterého je třeba přihlásit.

butuber
hodnocení

0x
Linux by je mozna dokazal připojit, (byť readonly)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]