Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám v autě navigaci tomtom

Od: kalcikpetr odpovědí: 4 změna:

Mám v autě navigaci tomtom a potřebuji poradit jak zadarmo aktualizovat mapy.Navigace má vloženou SD kartu na kterou jdou mapy nanrát.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Záleží na tom, jak je tvoje navigace stará a jestli ji výrobce ještě podporuje a vydává pro tento typ navigace aktualizace map.

Většinou si musíš vytvořit uživatelský účet na stránkách výrobce. Pak ti to nabídne aktualizace tvého zařízení - pokud jsou nějaké k dispozici. Pokud jsou aktualizace placené, tak to taky nabídne a záleží pro co se ty rozhodneš.

A proč aktualizovat mapy zadarmo? Myslíš že výrobce to dělá jako koníček a pouze pro dobrý pocit?

Když si na netu najdeš způsob, jak to udělat nělegálně, tak to můžeš zkusit. Třeba se ti to podaří. S tím já ti neporadím.

Pouze vím, že výrobce navigace podporuje aktualizaci map tak 2 až 5 roků od zakoupení zařízení. Pak si ještě můžeš koupit samostatnou aktualizaci map. Ale zadarmo to nebylo, není a ani nebude.

Přesně jak píšete. Nejdřív účet na tomtom. Pak se spáruje zařízení. Máme teda TomTom už asi deset let. Byla k tomu nějaká akce "doživotní aktualizace map zdarma". Jedná se o Evropu, zbytek je zpoplatněn. V dnešních časech už ji moc nepoužíváme, ale přeci jen, když ji dvakrát do roka vytáhneme, tak s předstihem,aby se naaktualizovaly mapy. Ale pamatuji si, že už i v té době se prodávaly navi bez aktualizací zdarma, takže fakt je důležitý typ.

hodnocení

0x

Tomtom používá mapy s příponou ". fbl". Byly doby, že se daly zdarma tyto "tomtomácké" mapy celkem snadno najít na Internetu. To už je ale dávno. Bude Vám tam pravděpodobně fungovat i mapa od "Navteq", ale i ty se už těžko shánějí, ale ještě existují. Mapy se musí stáhnout a do navigace (na kartu) nakopírovat ručně.

Kde hledat Vám neprozradím (to se tu nesmí), takže to chce trpělivost a obětovat bezesnou noc u PC bez zaručeného výsledku.

hodnocení

0x
Pokud je to nějaký starý krám, tak jedině warez. Pro nen jsi na špatných stránkách. Jinak já už přešel na mapy.cz a to jsem dřív miloval sw igo primo. Je to offline, mapy aktuální, možnost pohodlného plánování tras v pc a synchronizace s mobilem, je to dobrá navigace pro auto i pěší...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]