Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook do školy

Od: luko69 odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, plánuju si pořídit tento laptop do školy: m.alza.cz/... potřeboval bych na něm rozject vegas pro 18 na editaci videí (1080p video a k němu přidat zvuk) + nějaký ten word. Zvládnul by tento notebook tyto programy rozject? Vím že to není žádná střela, pc na editování mám, ale jelikož budu trávit dost času ve škole, potřeboval bych se věnovat editování a práci i mimo domov a nechci sebou tahat 2.5kg herní notebook:D Díky předem za odpověď
Luko

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tj
hodnocení

3x
Nooo, rozject na něm, co tady píšete, to asi určitě rozjedete, ale práce na něm budou muka. Díval jste se na jeho parametry? Na word ok, na net ok, ale editace videí ve full hd... (Hry nezmiňuji vůbec).
luko69
hodnocení

Dobrá, Hry bych na něm vůbec nehrál, jen gta san andreas max:D To by prý i měl zvládnout, jen jsem si nebyl jistý tim editováním videí a proto jsem si to chtěl tady ověřit. Případně pokud by byl nějaký lepší do těch 8-10 tisíc do 1.2 kg v alze, tak bych byl moc rád za tip. Díky moc za odpověď

ml1
hodnocení

1x

Tohle by bylo na video málo i před 10 lety. Tyhle ntb mají pasivní chlazení, takže nejsou dělané na větší zatížení. Nevím jaké parametry vyžaduje vegas. Znám pinnacle, mám koupenou verzi 15, ta by se na tom určitě rozjela. Jen pochybuju o práci v reálném čase.

Jinak do školy naprosto v pohodě, word, excel a podobné programy na něm rozběhnete. Nějaké ty školní snad taky.

11,5 palce je dost málo, ale zase na cesty dobré. To samé 4 giga paměti, ale zase na nějakou takovou jednoduchou práci to stačit musí. Nejde jen o váhu, ale i o cenu. Tahat s sebou dělo za 40 klacků taky neni úplně nejlepší, to aby se člověk potom bál.

luko69
Děkuji moc za odpověď, dost se mi tenhle kousek líbil hlavně díky ceně, jelikož jak jste zmiňoval, tak by bylo docela drsné sebou nosit komp za 2 výplaty. Zároveň jsem ale měl obavy, aby jediné co na tom rozjedu bude pacman a s vegasem bych si ani neškrtl:D

hodnocení

1x
Nikdy mne nepřestávají udivovat myšlenkové pochody někoho, kdo si pro výpočetně nejnáročnější práci vybere ceníkově a taky parametrově nejlevnější a nejslabší hw. Ten noťas bych už dnes nebral ani na ten net, protože dnes ok, ale za dva roky už i na to může být pomalý. Připlatil bych minimálně 3tisíce a na školní záležitosti ti jakžtakž poslouží. Na video už potřebuješ pořádný výkon, tam se pohybuješ u mnohem dražšího kousku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]