Nejste přihlášen/a.
Ahoj, poradíte mi prosím? Potřebuju určit pravdivostní hodnotu u několika buněk najednou- vzorec jsem zapsala =KDYŽ((B3:L3)>4;"neprospěl";"prospěl"), hlásí mi to chybu #HODNOTA! ani když si buňky označím zvlášť (B3;C3;...) tak mi to nefunguje, nevíte v čem by mohla být chyba? Děkuju za radu
Takhle vám to nebude fungovat. Co chcete porovnat s číslem 4? Součet B3 až L3? Nebo průměr B3 až L3 musí být větší než 4? To by šlo.
Jestli chcete stejný počet výstupních jako vstupních hodnot, napište si tuto podmínku jen pro B3 a pak ji nakopírujte (tažením za spodní pravý roh) pro všechny ostatní. Takže tam budete mít 11x prospěl nebo neprospěl.
Jestli chcete jeden výsledek, prospěl pouze v případě, že prospěl ve všem, tak to udělejte podobně jako v předchozím případě a pak to uzavřete do funkce A(), použití viz nápověda k ní.
Mám dojem, že půjde spíše o zřetězení podmínek...
Klero - ujasni si, zda tu podmínku musí splnit všechny buňky a nebo alespoň jedna z nich... V každém případě musíš podmínku napsat pro každou buňku zvlášť a jednotlivé podmínky - podle potřeby - ´svázat´ buďto operátorem AND a nebo OR...
Já mám napsanou tabulku př. 1 2 1 3 4 3 (známky na vysvědčení) a pokud je jedna ze známek rovna 5 (větší 4) tak potřebuju vypsat "neprospěl" v opačném případě "prospěl", takže potřebuju jeden výsledek "prospěl", v případě, že podmíka není splněna, ale v opačném případě "neprospěl", dá se tohle řešit funkcí A()? Děkuju za odpověď
to vypadá na složený IF.
Když A1>4 nebo A2>4 nebo A3>4 nebo A4>4 nebo A5>4, potom napsat neprospěl, jinak napsat prospěl.
=IF(OR(A1>4;A2>4;A3>4;A4>4;A5>4);"neprospel";"prospel")
nebo:
=když(countif(A:A;5)>0;"neprospěl";"prospěl")
aneb když ve sloupečku bude nějaká pětka, neprospěl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.