Dobrý den, nemáte zkušenost s tímhle číslem?: 515 332 630, když mi toto číslo volalo, zhruba minutu, než jsem to tipla u čísla bylo napsané: South Moravian Region Vím co to znamená jedná se buď o Znojmo nebo Brno, ale zajímalo by mě o koho se jedná? Jestli to není nějaký vir... doplněno 20.03.23 17:34: Už se to celé vyřešilo, ještě jednou děkuji moc všem za odpovědi. Některé odpovědi mě dost zděsily. Například že se dá dohledat komu to číslo patří atd...
Je až neuvěřitelné, že místo zvednutí telefonu a zjištění situace v řádu vteřin někdo minutu kouká na displej a posléze radši vypisuje někde na poradně a věnuje energii zjišťování, kdo to mohl být. Šlo s největší pravděpodobností o nějaký komerční nevyžádaný hovor s nabídkou čehokoliv. Příště to zvedni nebo prostě ignoruj...
Kdybych nezvedala cizí čísla tak bych zítra jela 70 km na CT zbytečně. Změnili mi termín na příští týden, mají nějakou poruchu.
opc
A právě protro je dobré zvedat i neznámé čísla. To se ale některým nemyslícím zabedněncům vysvětlit nedá, protože ti si myslí, že neznámé číslo znamená automaticky nějací šmejdi nebo podvodníci a jinak to za žádných okolnosti být nemůže.
Tak hlavně takoví lidé přijetím hovoru automaticky souhlasí s přepisem svého baráku na volajícího a další nástrahy
opc
libor007: Tím myslíš ty co radějí jedou zbytečně někam třeba 70 km než aby zvedli telefon z neznámého čísla? I takoví nemyslící hlupáci jak píšeš co se nechají napálit nějakým podvodníkem bohužel jsou. To ale nesouvisí s telefonními číslami a bylo by to na jinou diskuzi.
Tak to už je asi lepśí, když člověku volají agenti s teplou vodou, než když mu volají nebožtíci..
kristyna*
Děkuji mockrát, neříkám že to není pravda ani že je, ale už asi vím kdo mi volal, i toho pána znám, hodně, vlastně znala jsem... Nepatřilo to tomu pánovi, ale jeho manželce. je to PEVNÁ LINKA.
Cizí čísla nezvedat, občas mě taky nějaké prozvání.Nepanatuji si všechna, ale můžete si aspoň zjistit odkud volá na internetu.
opc
To je docela hloupý názor. Já zvedám i neznámé čísla, protože nevím kdo mi volá a jestli to není nějaký důležitý nebo užitečný hovor pro mne. Občas mi z pro mne neznámých čísel telefonují z banky, z úřadů, od lékaře, kurýr který mi veze zásilku atp. a kdybych to nezvednul tak bych se nedověděl nějakou pro mne více či méně důležitou informaci a to nechci. Já mám telefon mj. proto aby se ke mne každý dovolal pokud něco po mne potřebuje. Také by se mi nelíbilo kdybych telefonoval např. do nějaké firmy nebo na úřad abych se tam na něco zeptal nebo třeba záhranku, hasiče atp. a oni to nezvedli, protože by to bylo pro ně neznámé číslo. Ano, často nás z neznámých čísel obtěžují s různými výzkumy, nabídkami něčeho určitě výhodného nebo za účelem nás nějak podvést, ale dokud to nezvednu tak nemůžu vědět o co jde a mohl bych tak přijít o nějaký pro mne důležitý hovor. Pokud se jedná o něco co mne nezajímá nebo mne to obtěžuje tak slušně odpovím, že nemám zájem nebo čas a zavěsím.
No dobře, ale @kacka asi není úřad ani firma. Já bych cizí čísla taky nejraději nebral, ale právě kvůli dopravcům, nebo třeba volání ze školy, že si dítě rozbilo hlavu, nebo mi volají moji doktoři, tak musím. Nerad, protože fakt nepamatuji, že by mi někdy někdo volal něco pozitivního.
Nevyžádané hovory ukončuju do pěti vteřin. A mám jasno, kdo to byl a případně hned jediným kliknutím přidávám do spam listu, který mi google nabídne a pomůžu tak i ostatním.
Většinou to jsou neodbytní prodejci Vodafone atd či průzkum trhu a s těmi opravdu mluvit nechci. Když se jedná o něco jiného dotyčný mi napíše zprávu, že se mnou potřebuje mluvit nebo zavolá opakovaně.A to potom zvedám.Zatim se mi nestalo, aby to byl někdo koho znám. A i já netu upozorňují, že cizí čísla nemáte zvedat.Každeho věc, ja o žádné otravování nestojím.
opc
"Většinou to jsou neodbytní prodejci Vodafone atd či průzkum trhu" Ano většinou to tak je, ale to slovo většinou neznamená, že je to tak vždy. "Když se jedná o něco jiného dotyčný mi napíše zprávu, že se mnou potřebuje mluvit nebo zavolá opakovaně." A co když zprávu nenapíše nebo opakovaně nezavolá a čeká, že mu budeš volat ty? "A to potom zvedám." A co když opakovaně volá z toho samého pro tebe neznámého čísla? "Zatim se mi nestalo, aby to byl někdo koho znám." To ale neznamená, že se to nikdy stát nemůže.
kristyna*
Děkuji všem moc. Příště tedy hovor zvednu, ale v dnešní době si musí dávat člověk větší pozor. Hackeři se zlepšují a když vidíte na jedné straně že hovor máte zvednout, potom zase že ne, tak prostě nevíte...
Jen drobná ilustrace: Před několika lety na dovolené v Egyptě hovor z neznámého čísla. Po chvíli váhání jsem to vzal, je to jen asi deset korun... A ona to byla brněnská policie že mi jakejsi ožralej pomatenec cihlou vysklil okno u auta. A jestli si to mohu zabezpečit nebo jestli mi to auto mají odtáhnout na jejich zabezpečené parkoviště.
- zvednuti hovoru ti s telefonem nic neudela, kdyz te budou moc chtit tak te zavolaji znovu. To cilo nema zadnou historii., alespon ja jsem zadnou nenasel.
To je pevná linka, je dost dobře možné, že někdo ještě vyťukával číslo ručně a spletl se. Mám dva syny, jednomu končí číslo 284, druhému 824. Při jednom z prvních dobíjení z účtu se mi kdysi takto podařilo dobít kredit na úplně cizí číslo..
Riesite nezmysly, cislo vobec nie je dolezite, falosna technicka podpora Microsoftu bez problemu predstiera, ze vola zo slovenskeho mobilneho cisla, hovor ale realne ide z Indie.
Pokud vyhledávač nenajde komu to číslo patří (je to pevná linka), tak jsou dvě možnosti: buď se někdo spletl (no na pevném telefonu nebývá displej a už jsem se taky párkrát dovolal jinam, než jsem chtěl), nebo je to nějaký telemarketing. No ale pokud to člověk nezvedne, tak neví.
Mimochodem vyhledávač nachází jen podobné s koncovkou 624 mslitobratrice.cz/... ale to nemusí nic znamenat, dneska už dávno neplatí, že blízká čísla jsou blízká i geograficky, máme tu plnou přenositelnost čísel. Mě třeba včera volalo číslo 412 150 743 holt telemarketing přesídlil na jakoby pevné linky (pokud zrovna nevolá ze zahraniční předvolby).
pro ml: já jsem našel přesně komu to telefonní patří jméno i adresu. Podle jména i adresy se to číslo dá najít v telefonním seznamu 1188 a i jméno se najít na adrese v katastru nemovitostí. Já zde nechci tyto údaje zde zveřejňovat a proto čekám zda se tazatelka kristyna k tomu vyjádří zda tam někoho zná a nebo je to omyl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.