Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Už jsem propátral kde co a zkusil plno věcí, ale nepodařilo se mi problém vyřešit. WMP při přehrávání čehokoliv (video i muzika) zatěžuje procesor na 100%, jako by to byl nějaký CPU benchmark. PC mám starší, ale stále dost výkonný, aby zvládal nejnovější herní tituly. Například VLC mi při přehrávání zabírá kolem 7% CPU, takže to bude problém se SW a ne HW. Už jsem se rozhodl to vzdát a sáhnout po nějakém konkurenčním přehrávači, ale ač CPU nezatěžují, jednoduše se mi nelíbí. Zpracování, přeplácanost, design děs.
Zkoušel jsem stáhnout nějaké skiny na VLC a našel tam hned několik skinů podobných WMP, ale jsou to hrozné bastly, které zpomalují samotné spuštění programu, když chcete něco posunout posuvníkem, musíte se myší trefit přesně do velice tenké oblasti, zřejmě není naprogramovaný žadný šířkový rozsah posuvníku, ale jen úzká linka na 1px. Nejraději bych používal WMP, nevíte někdo co s tím? Můžete i psát jaký jiný přehrávač popužíváte, třeba jsem ho minul a vůbec nezkusil.
proč se drbeš s WMP když VLC jede lépe? ty potřebuješ aby se to tvářilo nějak zajímavě? Tak se nediv že to žereCPU.
obdivuji tvou mimoradnou uminenost pouzivat nepouzitelny prehravac WMP. Hodim hrach na stenu a doporucim ti PotPlayer,. ale pokud touzis po archaickem vzhledu tak jeste Media Player Classic
VLC je nadčasově minimalistický, i když poslední verze už taky nejsou tak spartánské. Mě to vyhovuje, ale jsou lidi (asi mezi ně patříte), kterým ne. Vůbec nejradši při pouštění videa dávám minimalistické zobrazení (jen titulková lišta okna a to video, i tu titulkovou lištu lze vypnout), pokud ho nedávám na celou obrazovku.
Skiny jsem nikdy nepoužíval, tak nemůžu posoudit, ale pokud se vám dostupné nelíbí, můžete si udělat svoje.
WMP nepoužívám od dávných dob ještě w95, tehdy to byla příšernost, spíš taková nouzovka, uznávám, že se trochu zlepšil, ale stejně mám radši ten VLC. Na hudbu býval taky dobrý winamp, ale to už asi ani neexistuje. Kromě toho jedu z většiny pod linuxem, kde jsem na VLC zvyklý (narozdíl od "Linux Media Player" ... nevím vlastně jak se jmenuje, toho přehraje daleko víc, aniž by bylo nutné něco doinstalovávat).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.