Nejste přihlášen/a.
Dobrý den!
Stávající stav: kabelový router - kabely připojen stolní PC/W7/, VoIP telef. a TVP. Veškeré domácí "internetování" a telefonování "provozuji" přes tato zařízení. Část telefonování z mobilu uskutečňuji prostř. VoiP operátora. Proto absence datového tarifu v mobilu. Kvůli nové nutnosti používat SmartBanku hledám rady jak se co nejjednodušeji s mobilem připojit na takovou kabelovou "domácí síť".
1/ Objednat a zaplatit u provozovatele internetu změnu routeru na WiFi, spojenou s novými měs. poplatky za WiFi.
2/ Doplnit síť o WiFi ACCESS POINT
3/ Použít Ethernet adaptér RJ45/USB - funguje to a jak to připojit a nastavit?
4/ Lze nějak dostat USB kabelem internet z PC do telefonu?
Děkuji za rady a poučení!
2) Doplnit síť o WiFi ACCESS POINT - za nula až 150 korun - je správně!
Btw co to máte za "kabelový router", tedy Lan router bez Wlan, dáte fotku štítku, model, odkaz, pro zajímavost q
4) u iphonu ne, to funguje přesně naopak, z telefonu dostanes snadno internet do PC, kabelem, bluetoohem, wifim
Ostatne, provozovat iPhone bez mobilnich dat v roce 2023 je docela sado-masochismus Aspon nejaky bezplatny data na Simce bych mu venoval...
Dobrý den, "sas" děkuji za pohotovou radu, také si myslím, že Váš návrh je nejschůdnější řešení. Jen jsem to potřeboval "schválit" a posvětit od někoho zasvěcenějšího a znalejšího.
K tomu routeru, asi jsem to nepřesně popsal je to : TP -Link, TL-R402M 4-Port Cable/DSL Router. To že mobil umí internet přijmout a přes USB jej předat jsem věděl, myslel jsem, že to může fungovat i naopak, že se dá internetem "nakrmit" i přes USB.
Tu vaší připomínku ohledně iPhonu bez dat si beru k srdci. Ač jsem celý život pracoval v telefonní branži /přes 40 let/, po odchodu do důchodu před 20 ti lety jsem zůstal věrný, tehdy vrcholu této techniky tlačítkovému mobilu Nokia. Teď mne okolnosti, Smart Banka a j. dotlačily k inovaci. Tomu novému Apple A 12 Mini co mám před sebou nějaká ta data někde venku také dopřeji, doma bych jej rád "krmil" daty z int. přípojky. Proto tento dotaz zde. Jen mám strach z toho abych nedopadl jako někteří kamarádi kteří, když se pravidelně sejdeme "na vínku" část těch hezkých chvilek "prošoupou" na telefonu. Za hodinu na takové sezení odcházím, takže končím, děkuji za pochopení a zdravím ze Šumavy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.