Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamy na hlavní stránce

Od: rosta odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer. Na stránce seznam si najdu ruzné zboží nebo lékárna nabídky nabidka bytu atd. Jenom si to prohlídnu a nic více a stále mi chodí nabídky co jsem si prohlížel na stránku seznam. Jak zakázat nabídky atd na notebooku? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Říká se tomu cookies a všichni tvrdí, jak je to fajn, jak to zjednodušuje vyhledávání a používání netu a blabla... Prohlížeč si pamatuje, na co jste se díval a podle toho na vás cílí reklamu. Proto je fajn občas v prohlížeči cookies vymazat, tím ovšem máznete i vše, kde jste přihlášen... Podle toho, jaký prohlížeč máte - hledejte v nastavení vymazání historie, cookies ap. Třeba takhle

Právě že na seznamzpravy.cz, novinky.cz je Zablokování &Odstranění cookie jednou z možností jak se vyhnout reklamám tam, Jsou tam hodně hluboce zapečné, nejdou normálním blokátorem zablokovat (respektive ano, ale uBlock origin scriptlet filters co mažou cookie, mrazí proměnné a blokují setIntervaly a vyřadí nebezpečná kód už na úrovni funkcí)

ml1
hodnocení

0x

Což pokud je to na stejném počítači, to je ještě v pohodě. Ale před léty se mi stalo, že jsem nějak kolegovi ukazoval mášu a medvěda (nějak jsme mluvili o ruských seriálech a on neznal nic novějšího, já bych to taky neznal, ale viděl jsem to na dovolené v Itálii (toho roku jsme měli televizi) kde to dávali furt dokola, prý to tam bylo dost populární). Pak jsem se přihlásil u příbuzných na mejl a najednou v prohlížeči začly vyskakovat reklamy na povlečení s mášou a medvědem a podobně.

Tohle považuju za docela sofistikované.

Naproti tomu když jsem kupoval tiskárnu (normálně jsem v obchodě vyhledal a nakoupil, obchod dokončen, tiskárna byla doma) a ještě několik měsíců mě vyskakovaly nabídky tiskáren, to jsem považoval za opravdu hloupé. Kolik tiskáren si normálně čověk kupuje... Jo nabízet mi třeba papíry nebo nějaké příslušenství, to bych pochopil.

Pokud je člověk přihlášený na seznamu nebo někde jinde, je úplně jedno, jestli má nebo nemá cookies, tohle je uložené u nich a pokud jako většina lidí klikáte na tlačítko souhlasit se vším, tak se nedivte. Musíte si někde najít nastavení soukromí a zakázat všechno, co zakázat jde (ale hlavně ono profilování a cílení reklam).

Předpokládám, že tu Mášu jste předtím také vyhledával přes Google, nebo Seznam, takže to až tak sofistikované není, když jste se přihlásil ke stejnému účtu. Spímš nepřijde rozumné přihlašovat se přes web k mailu z jiného, než vlastního zařízení.

Možná to sofistikované je. Na konci roku jsem začal opravovat zákaznici barák 20km ode mně. Má tam nad dveřma zvláštní solární světlo, jaké jsem ještě neviděl. Koupila ho přes net. Po dvou měsících, co tam jezdím, mám comp zaplavený reklamama na to světlo, paní mi infikovala comp...*smich*. Tím, že si píšeme maily? Anebo hůř, má mobil spárovaný s compem, já to mám také tak. Takže cesta její comp, její mobil, ten se pravidelně motá na stejném místě s mým mobilem, můj comp? Má paranoia maká...*smich2*

Jak tohlencto může někdo dopustit ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]