Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Síťová karta do USB C (notebook)

Od: juraja® odpovědí: 18 změna:

Dobrý den všem.

Tak sem tu zase pro radu.

Můj notebook má síťovou kartu jen 100/100 Mbps, při měření takovou rychlostí jede.

Wifi jen 54 Mbps

Já mám garantovanou rychlost od poskytovatele 300/150 Mbps, (Funkční, zjištěno na druhém PC a Xboxu)

Bohužel sem limitován rychlostí s.karty notebooku, tedy 100/100 Mbps,

Takže má úvaha: Když dokoupím tenhle ten bazmek do USB C, bude můj notebook dosahovat garantované rychlostí 300/150 Mbps?

exasoft.cz/...

Dík za všechny rady i komentáře. Jura

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, pokud máte internet veden kabelem s koncovkou RJ-45, tak by to po připojení do tohoto zařízení a následné připojení k NTB přes USB-C port mělo fungovat také jako vysokorychlostní síťová karta. Zdravím!

doplněno 08.03.23 20:50:

Nemáte zač. Je tam uvedena rychlost 10/100/1000 Mbit/s, tak jestli máte kompatibilní OS (asi Windows), tak to pojede.

doplněno 08.03.23 20:56:

Ano. OS WIN-11 je tam ve specifikaci také uveden.

hodnocení

Dík

Ano internet veden kabelem s koncovkou RJ-45 i WIFI

hodnocení

Tak fajn

Ano WIN 11

To že je tam uvedena rychlost 10/100/1000 Mbit/s, sem taky četl, jen sem se potřeboval ujistit

hodnocení

3x
Sám podobnou "síťovku" používám na malém dotykovém notebooku bez Ethernetu. Funguje bez problému a gigabit není problém.

hodnocení

2x

Pokud má váš NTB USB-C, pak ano. Případně můžete použít redukci USB samec na USB-C samice.

hodnocení

Ano má, proto jsem vybíral Do USB C (dá se koupit i do USB 3,0)

Takže pojede?

makak
hodnocení

0x
Možná bych vybral rovnou nějaký hub, co má i další porty než jen ethernet, může se hodit...
ben®

makak - vždyť to má i 3x USB port, tak to by mělo stačit.

hodnocení

Ano proto sem ho taky vybíral, aspoň zruším USB hub.

makak
Sem slepej,sorry. *smich* tak třeba ještě hdmi se může občas hodit. Pripojis tam mobil a můžeš přehrávat na televizi
hodnocení

Tak když už, tak už, nebudeme troškařit*smich*

pl.aliexpress.com/...

hodnocení

0x

ten si nekupuj, sitovka nema LED a to mi vadi, ja ho mam taky bohuzel bez , ale uz porizuju tento czc.cz/...

Mám dvě redukce tohoto typu a dělají se varianty bez i s diodami.

Zvláštní je, že i před 10..15 lety stály kolem 500

hodnocení

0x

Hint, pokud tvůj machine umí jen 100Mbps pravděpodobně to bude nějaký Atom z roku 2008, který má problém i obsloužit těch 100Mbps možná (trošku přeháním)

Teoreticky by ti stačila i kdybys ji zapojil do 2.0 portu, tak těch 300Mbps to přibližně dá.

Jde i koupit redukce USB-C USB-A za 100 Kč (kupoval jsem ji na czc, jinde ji neměli). Pozor na dvě věci musí být opravdu 3.0, proto stála stovku, příslušenství pro 2.0 má hodnotu 25Kč a válíse ho mraky,
Za druhé směr ten redukce je opačný než obvykle )

hodnocení

Jak se pozná Atom z roku 2008? ;)

Mám tohle, chápu nic moc, ale na doma (net, offis, youtube stačí)

http://www.exasoft.cz/hp-250-g9-6s7a0ea-_d484839.html

Tu redukci USB C to USB A mám taky doma (pouhých 57 KČ) *smich*

http://www.exasoft.cz/adapter-c-tech-usb-3-2-type-c-na-usb-a-cm-af-_d492849.html

ml1

Ale ten má mít gigabit ethernet, aspoň to píšou. Pokud neni nějak pošahaná (což jsem zažil shodou okolností u MB značky gigabit, ale po skoro 15 letech používání ntb HP si o nich taky nedělám nějaké iluze), hledal bych možnou příčinu v kabelu nebo v něčem po cestě.

Každopádně u notebooku, pokud se častějc přenáší je vypojování jednoho kabelu baleko praktičtější než vypojovat a zapojovat desítky kabelů okolo. Proto jsem si k tomu HP tehdy pořídil dok (tehdy byl specifický dokovací konektor u každého ntb jiný), aby stačilo ntb jen vycvaknout. Dneska díky usb-c a power delivery je to zase o něco jednodušší.

hodnocení

Jo taky sem si to myslel

Okopírováno přímo z vlastností

Rychlost spojení (příjem/přenos): 100/100 (Mbps)

V cestě nic nestojí, připojen přímo do routru

Druhé PC i Xbox jede plnou rychlostí

Mám taky Switch 100/100 ale tam je připojen jen PS4 a TV

ml1
hodnocení

0x

Funguje to bez problémů, dokonce už i pod windowsem. Ono to je jako když máte hub a v jednom USB máte strčenou USB síťovku. Léta používám právě axago (síťovka na MB mi blba a odmítala navázat spojení giga) ještě bez toho n (to jsou takové ty rebrandingy, evolveo taky kdysi bylo bez toho o a ještě u několika značek jsem si všimnul podobných kosmetických změn). Jinak u notebooku je to praktické, že zapínám jen jeden kabel (doporučuju pořídit hub průchozí pro napájení a usb-c nabíječku, teda pokud můžete ntb nabíjet z usb-c). Myslím tím něco jako alza.cz/... to na co dáváte odkaz je jenom HUB, který se od normálního hubu liší konektorem usb-c a zabudováním usb síťovky. Fungovat to samozřejmě bude. Dokonce můžete provozovat obě síťovky a být připojený na dvě sítě.

Moc jsem tomu nejdřív nevěřil, protože předtím jsem měl do USB2 která právě byla limitovaná rychlostí USB a nedosahovala ani těch 100 Mb (furt lepší než 10). Tahle zvládá gigabit bez problémů. U těch s USB-C ani nemluvim.

Pro windows 7, Vista a XP (a starší asi taky, to jsem nezkoušel) se musely instalovat ovaldače. Linux to zvládal bez ovladačů co pamatuju.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]