Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opožděný zvuk u filmu

Od: apollo* odpovědí: 2 změna:

mám problém když si stáhnu z internetu film a dám si ho přehrat v počitači tak mě jde všechno normalně ale u některých filmu když je vypalím na dvd a dam je přehrát do dvd přehravače tak mam opožděný zvuk.nevíte v čem je problém .Vypaluji to v divxu a dávam na DVD šest filmu

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stevo5*
hodnocení

1x

Mal by si si vždy film "vyskúšať" predtým akoho napáliš na DVD. Ak to v PC ide v poriadku, malo by to ísť aj z DVD prehrávača - ale tu hodne záleží na tom aké kodeky podporuje tvoj prehrávač (podporuje síce DivX / Xvid formáty, ale film môže byť robený v novších verziách) a v akom kodeku bol robený film. Je pravda že kvalita filmov z internetu nie je najlepšia. Ak film nejde dobre, skús si ho stiahnuť odinakiaľ, alebo z neho extrahovať zvukovú stopu a znova ju po úprave spojiť s filmom - napríklad v programku VirtualDub. Ak s tým ale nemáš skúsenosti, jednoduchšie by bolo stiahnuť si ho znova, prípadne si ho upraviť do DivX z verzie VideoDVD.

Pravdu má aj kolega vyššie, pri dnešných cenách DVD médií nie je najlepšia voľba - z hľadiska kvality - archivovať filmy inak ako vo formáte VideoDVD. Ako primeraný kompromis by som doporučil spraviť si - dva filmy na DVD vo formáte VideoDVD. Toto ti spraví NERO, ak ho máš v PC. Po spustení DVD ti vyskočí menu ktorý film si chceš pozrieť - po voľbe ho prehrá. Mám vyskúšané že pri troch filmoch je už ich kvalita horšia (vysoká kompresia).

hodnocení

0x

Je mě to líto, ale kladete otázky a zároveň si na ně odpovídáte. Snažíte se nacpat a zhustit na jedno DVD všechno možné. Ne všechno zařízení přežvýká tyto vypalovací kreace. Chápu, že je potřeba šetřit místem a DVD, ale je to na úkor kvality. Kvalita filmů na internetu nebývá taky zrovna nejvalnější. Takže si to přeberte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]