Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Občasná ztráta obrazu

Od: krakex* odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

navazuji na starší otázku zde na Poradte.cz, kterou jsem založil.

poradte.cz/...

Stručně řečeno, jednou za čas se mi ztratí obraz na monitoru, zkoušel jsem vše co se dalo, včetně výměny většiny komponentů, kabelů, atd.

Dnes jsem si všiml něčeho neobvyklého, na stole mám v pořadí PC - basák k reproduktorům, monitor obložený dvěma reproduktory

Pokud vypnu basák a zase jej zapnu, monitor zhruba na 3-5 sekund ztratí signál z HDMI.

Vypnutním myslím úplné přerušení přítoku proudu zadním tlačítkem na basáku.

Tím pádem asi už znám příčinu, ale pořád mi nejde do hlavy, proč.

Může to být přetíženou zásuvkou?

Podle všeho, co jsem si četl, kabely na audio mají analogový signál a HDMI digi, tzn. že by se rušit navzájem neměly. To jsem si potvrdil i "zvednutím"HDMI kabelu od zbytku svazku a problém stejně přetrvává.

Na jedné zásuvce mám připojenou prodlužku, kratší, asi metr, možná dva.

V prodlužce mám zapojený:

- PC se zdrojem 500W, ale odběrem určitě menším, možná tak 350-400W, příkon do zdroje bude asi o 20% vyšší než je jmenovitá hodnota zdroje.

- 24 palcový LED monitor

- obyčejný router

- basák + 2 malé reproduktory s výkonem do 80W

- nabíječku na telefon, která při max. využití může mít do 50W

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

to vypadá na zemní smyčku, pokud to není vše na jedné zásuvce, dělat to může i volný šroubek v zásuvce, nebo jste připojen na STA a tam se pak vyrovnávají potenciály po uzemnění, jde tedy o to co máte připojeno 3žiově, nebo jestli máte starý dvouvodičový rozvod to i zapojení dvouvodič. Pro případné oddělení STA se prodává oddělovací člen..

krakex*
hodnocení

Moc tomu nerozumím, ale určitě jste mě nasměroval správným směrem. Kouknu se trošku více po internetu, abych byl více v obrazu.

Každopádně, jestli to něco změní, mám vše napojené na jedné zasuvce, ze které vede prodlužka s 5ti vstupy.

2 kabely jsou s třetím kolíkem - ochranným vodičem - PC a Monitor

Zbylé 3 kabely jsou bez ochranného vodiče - bez třetího kolíků - nabíječka + zdroj reproduktorů + router

111®
hodnocení

2x
Ach jo. Tak to muze byt cokoliv od zdroje pc pres grafickou kartu, kabel mezi pc a monitorem.

111®
hodnocení

0x

a anténa je jaká?

krakex*
hodnocení

Anténa televizního vysílání? STA zapojena není

111®
hodnocení

0x

tak jak chytáte signál?

krakex*

Omlouvam se za pozdni odpoved, myslel jsem, ze me popripade upozorni e-mail.

Ohledne anteny, televizni antena neni zapojena, protoze televizi v domacnosti jiz nekolik let nemam.

Monitorem je myslen monitor k PC a ne k TV.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]