Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak znovu zabezpečit účet na Facebooku

Od: eliza odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
je tady někdo šikovný kdo by mi poradil, jak si zabezpečit účet na Messenger aby mi tam ex nechodil, nečetl zprávy a neblokoval lidi? A to samé WhatsApp a Instagram. Nevíte jakým způsobem se tam může dostávat? Pokud to není přes email je na to nějaká aplikace, sdílená obrazovka apod.? děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karel556*
hodnocení

3x
Změnit si na FB a ostatních aplikacích heslo.

eliza
hodnocení

Ty už jsem si změnila všude. Navíc mám všude jiné heslo. Nějaký jiný nápad?Jak by to mohl zjistit?

krakex*
hodnocení

0x

Na Messenger, tzn. na Facebooku lze změnit heslo, ve většině případů by změna hesla měla problém vyřešit.

Pokud ne, na Facebookové webové stránce lze kliknutním na Váš profilový obrázek vpravo nahoře, najet do menu, tam vyberete Nastavení a soukromí -> Nastavení -> Zabezpečení a přihlašování

zde můžete vidět, na kterých zařízení je Váš účet přihlášen, vpravo kliknutním na 3 tečky lze zařízení odhlásit

Pokud ani tento postup nepomůže, lze aktivovat dvoufázové ověření, to najdete na stejném mistě jako výše zmíněný postup.

Whatsapp nepoužívám, ale mám propojené účty Facebooku a Instagramu, tím pádem, pokud by někdo měl přístup k mému FB účtu, lze se přes něj přihlásit i na můj IG účet. U Whatsappu to může být podobné.

bibi
hodnocení

0x
Dobrý den, asi za mě nejjistější zabezpečení je dvoufázové. Při přihlášení (zadání jména, hesla) to po Vás bude ještě chtít buď kód z sms, která Vám dojde na číslo, a nebo kód z authenticatoru (to je dodatečná možnost zabezpečení, kterou ale doporučuji)
Určitě doporučuji změnit heslo, popř. se kouknout do nastavení na to, kde jste přihlášená a odstranit zařízení, co neznáte.
Pak se ještě kouknout do nastavení dvoufázového zabezpečení, jestli nemáte aktivní kódy pro obnovení.

hodnocení

0x
Jak se píše výše - změnit hesla na daných službách, ale to stačit nemusí. Tam kde to jde nastavit na dvoufaktorové přihlášení. Zkontroluj, kam máš nastaveno bezpečnostní záložní přihlášení (chodí tam reset hesla apod)- např nějaký mail - ten taky přehesluj a zabezpeč, to samé pro jistotu s účtem googlu. A většinou chodí upozornění, když proběhne přihlášení na nové zařízení. Když víš, že to nejsi ty, tak hned blokuj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]