Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mi naráz nejde načíst ovládací panel nvidia?

Od: borek* odpovědí: 10 změna:

Zdravím vás.
Mám Windows 10 a v těchto mám momentálně problém s aplikací "NVIDIA Control Panel". Před pár dny mi zničeho nic tato aplikace přestala jít otvírat a to jak z ikony na "Ploše", tak i z nabídky programů ve "Start", kde ji též mám. Měl jsem ji také i na hlavní liště dole, společně s ostatními ikonkami, které nečastěji používám a odtud se mi náhle též ztratila. Asi mi do toho "zaúřadoval" nějaký mnou stažený nový program, nebo co, fakt nevím. Nikdy jsem s ní (Nvídia CCC)) neměl problém, vždy mi to šlo otevřít, ale nyní to již nefunguje.Nemám tušení proč. Jsem stále a zřejmě již asi zůstanu laik co se týká PC a potřeboval bych tedy prosím poradit co s tím udělat, aby mi tato aplikace, (či program) opět jela. Prosím ale o srozumitelné a věcné rady,s ohledem na moji vcelku malou znalost PC, jak jsem již napsal výše.
Využívám Ovládací Panel NVIDIA hlavně při létání na leteckých simulátorech, k nastavování co nejlepších odstínů barev, jasu, kontrastu, gama funkce a dalších nastavení důležitých pro simy- Antialiasing, Anizotropic, pro nastavení Frame rate (počet snímků/sec), atd. ...Toto jen na vysvětlenou.
Děkuji, že jste si to přečetli a doufám, že se najde mezi vámi někdo s dobrou a pro mě jasnou radou pro vyřešení mého problému.Napište mi prosím též, co po mě budete eventuelně chtít vědět ohledně mého PC a mému problému. Já vám odpovím, pokud to tedy budu umět. :) Ještě jednou děkuji.
Přeji vám všem hezký večer i den.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

pokud máš dojem že je to nějaké instalaci či aktualizace, použj Bod obnovy a vrať se před událost po níž se to stalo, Bod obnovy viz Nápověda . Nápověda je klávesa Windows a dole napsat Bod obnnovy

borek*
hodnocení

Děkuji ti za odpověď.

Nebudu se opakovat ve stejném psaní, jaké jsem před chvílí odesílal tvému kolegovi zde na Poraďte.cz, který mi též poslal odpověď, bohužel bez konkrétní rady, jak bodově postupovat při odstranění mé závady s.Nvidia. (Přečti si to prosím tě prvně to co jsem mu odepsal, aby jsi byl jak se říká, více v obraze o čem ti tady já teď píšu). Proto jsem v mém psaní párkrát podotknul, že jsem pořád přes PC laik a pořád jím asi zůstanu, abych tím upozornil na to, že bych potřeboval jasné a podrobné bodové pokyny pro odsranění mé závady. Ideální by hold bylo, kdyby byl někdo ochoten mi to provést sám a to na dálku přes Team Viewer.

Co se týká tvé odpovědi mě, tak nevím co myslíš tou svou první větou. Je pro mě jaksi nesrozumitelná-zkomolená. Přečti si ji prosím tě pozorně a případně mi ji, jestli chceš, přepošli. Díky. Ten bod obnovy už jsem bohužel (asi) propásl,nevím. Vysvětlím - napsal jsem sice, že se mi to stalo před pár dny, že mi naráz nejde načíst "Ovládací Panel Nvidia", ale ve skutečnosti těch pár dnů již "uteklo" více, zhruba 9 dní. A to teda nevím, jestli jde udělat po oněch devíti dnech ještě Bod obnovy zpětně o tolik dnů. Jinak díky za nápovědu, kde hledat ve Windows 10 Bod obnovy.

111®
hodnocení

2x

pokud máš dojem že je to nějaké instalaci či aktualizace, použj Bod obnovy a vrať se před událost po níž se to stalo, Bod obnovy viz Nápověda . Nápověda je klávesa Windows a dole napsat Bod obnnovy
co je na tom nejasného: Stisknu tlačítko WIN a bez ohledu co vidím napíši "Bod obnovy" a vyberu si "Vytvořit bod obnovy" a klik a pokračuji podle obr. Pozor ! Obnova může trvat i více jak 10minut... ale pokud si netroufáte, neděljte to.

Proč mi naráz nejde načíst ovládací panel nvidia?
Proč mi naráz nejde načíst ovládací panel nvidia? #2
Proč mi naráz nejde načíst ovládací panel nvidia? #3

hodnocení

0x

Jak to nejde? Nějaká chyba, nebo prostě nic? Asi bych to prostě přeinstaloval.

borek*
hodnocení

Děkuji za odpověď.

Ano, rád bych to přeinstaloval, ale nevím jak. Potřebuji vědět přesný postup, bod po bodu. Psal jsem, že PC moc nerozumím. Nějaké instalace a problémy s PC zvládnu, ale zdaleka ne vše, navíc když jsem měl dlouhou dobu W 7 a teď mám konečně již Windows 10, ale zatím pořád krátkou dobu a pomalu se do "desítky" začínám teprve dostávat. Ona je přece jen (alespoň pro mě) poměrně odlišná od Windows 7. S W10 mi pomáhal (s instalací) kolega, na dálku.Nyní již bohužel jej nemám, aby mi pomohl a vlastně nemám nyní nikoho na koho bych se mohl obracet se složitějšími věcmi ohledně PC, tak proto jsem nyní napsal o pomoc sem na Poraďte.cz. Pokud mi nepomůže tady někdo z vás kdo tomu hovíte a rozumíte PC ,tak nevím co potom. Jsem na to fakt jako laik sám a na mnoho věcí v PC si zatím na W10 ještě netroufnu.

Tady na té stránce klikněte na "Získat v aplikaci Store", jen to potvrďte a ta aplikace se znovu nainstaluje, tím by se to mělo dát do pořádku.

apps.microsoft.com/...

borek*
hodnocení

Zdravím .

Tak na to si fakt netroufám.Asi bych si PC rozdrbal a to opravdu nechci..A bod obnovy je vždy ta poslední šance něco opravit vrácením PC v čase.To zatím tedy nebudu ani zkoušet.Díval jsem se na Bod obnovy ale zatím tam nemám žádné vypsané dny a čas ze kterých by se dalo vycházet na obnovu.Nebo se tam dají vepsat vlastní? Nevím. Potřebuji prostě někoho, kdo by mi to provedl sám a to přes Team Viewer.Zkoušel jsem se podívat do Microsoft Store, protože jsem se dočetl na internetu, že store má nabídku vlastních aplikací a spoustu nabidek her..Zde jsem viděl i stránku s nabídkou nových ovladačů panelů NVIDIA. Ale když jsem se po chvilce zdráhání pokusil něco z nabídky stáhnout, vyskočila mi cedulka, že je to nekompatibilní s mým Nvidia a bylo vymalováno.Ve W7 jsem si už troufal leccos si opravit sám, ale zde ve W10 je to vše pro mě zatím dost jinačí.a prostě jsem zde zatím ztracený. Tak asi takhle. Každopádně ti děkuji za snahu mi pomoci.

111®
hodnocení

0x
Možná matetvoreni bodu obnovy vypnuté

borek*
hodnocení

Zdravím Vás 111.

A proč jste mi k tomu "obsáhlému psaní" nepřipsal, kde se tedy tvoření bodu obnovy zapíná? Jinak tedy děkuji za to,že jste mi napsal.

111®
hodnocení

0x

tady to máte_

Proč mi naráz nejde načíst ovládací panel nvidia? #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]