Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem. Nechal jsem si zvednout rychlost netu (O2, po kabelu) na 100Mb/s. Půl dne po zvýšení rychlosti vše OK, opakovaně jsem naměřil kolem 75Mb/s. To je v pořádku, výše se zjevně nedostanu. ALE! Od včerejška řeším propady rychlosti pod 10Mb/s. Respektive se na těch 10 ani nedostanu. Nevím, zda s tím souvisí změna tarifu, asi spíš nějaká blbá náhoda. Dnes jsem vyměnil celý kabel od přípojky na domě až k routeru a hle!, zas to lítalo oněch 70Mb/s. Říkám si fajn, byl špatnej kabel. No ale teď měřím zas pod 10! Hoši prosím, co se kde děje? Teď to kabelem asi nebude, když to po výměně běhalo normálně. Nějak tomu nerozumím.
No, s vytížením problém asi nebude, máme dům 20 metrů od rozvaděče a vesnička má pár domů. Navíc do teď nebyl problém právě.
S tím routerem, no jako je mu pár let. Ale do změny tarifu taky vše běhalo. Nevím právě, zda mám dělat humbuk u poskytovatele, nebo mi zrovna v den změny služby odešel router. Po restartu totiž zase běhá správná rychlost, když dojde ke zpomalení. To jsem teď vyzkoušel. Čili kabel to nebude, zřejmě jsem ho i měnil zbytečně.
Takže, buď poskytovatel, nebo můj router
Nech si to zase snížit na 50 Mbit a uvidíš, zda je to stabilní... ale synchronizační rychlost na ústředně, to musí udělat Cetin.
Anebo po každém zpomalení vypni modem z elektriky na 20 sekund a pak čekej 3 minity než to naběhne, to nechceš...
Tak jsem teď naměřil 9,8Mbit, restartoval router a jede zase 74Mbit. Tak myslíte že je problém v routeru nebo u poskytovatele?
Jakým způsobem to měříš a na jakém zařízení?
Já mám obdobnou zkušenost ,že mi záhadně se snížila propustnost wifiAP, když byl wifi router delší dobu zapnutý( třeba měsíc), restart pomohl...
Nebo mi na zdroji routeru klesalo 5V napětí pod 4.2 a stávaly se divné věci, jako chvilkové zámrzy... ještě to nebyl threshold k restartu, ale asi to dočasně zaseklo čtečku microSD nebo wifikartu(sběrnici)... řešením bylo vyměnit kondenzátor ve zdroji( byla t klasická několik (desítek)let stará nabíječka pro mobil). Napětí kondenzátoru by mělo být stejné či vyšší. kapacita přibližně stejná, v toleranci 4xnižší, 4 vyšší.(to je jen taková neověřená rada). zleží kde ten kondík je- k čemu slouží. je rozdíl mezi filtračním na výstupu kde kapacita určuje zvlnění, takže čím vyšší tím hladší nebo nějaké odrušovačí nanofarady
Pes může být kekoli zakopán. Chce to zkoušet testovat jednotlivé hypotézy a pak s toho vypadne tolik poznatků, že už závěrp ůjde udělat leKo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.