Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je xml formát?

Od: kalosdos odpovědí: 7 změna:

jak mám poznat jestli mám v počitači soubor xml? , dostal jsem datovou schránku jako předseda svj a nevím jak to mám zpracovat pro fů? V pdf mi to neberou .

Děkuji za radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Soubor ve formátu xml vám pošle (poslala) vaše (váš) účetní SVJ. Uložíte so ho PC, pak si otevřete stránky "státní správy" adisspr.mfcr.cz/...
dáte Načtení ze souboru, najdete ten soubor xml, kliknete na něj a budete pokračovat, jak vás to bude vést. Přes datovou schránku nakonec odešlete...
A pokud si nebudete vědět rady, poptejte vaši účetní... pomůže vám...
doplněno 28.02.23 11:51: Nejste registrován, jinak bych vám poslal podrobnější postup přes vnitřní poštu...
kalosdos
hodnocení

No , já jsem to dostal v písemné podobě , nechal podepsat místopředsedkyni a potom oscenoval dal na plochu počítače a odeslal na FÚ přes datovou schránku.

Musíte jít přes formát xml, FÚ jiný způsob nebere...volejte účetní... Pro sebe PDF ano...
Sice by byla možnost PDF zanést osobně na FÚ a nechat si podepsat předání (i s razítkem), letos to prý ještě je možno takto řešit...
kalosdos
hodnocení

Jo, už je to snad v pořádku , přeposlal jsem to co mi poslali od správce . dal jsem si to na plochu PC a potom to přetáhl do schránky FÚ ,tak už to snad bude v pořádku . co to ale na nás zkoušejí to ministerstvo , je podle mě pěkná blbost. My předsedové SVJ už jsme starší a máme se pořád zapojovat do elektronického zpracování.

krtek6
hodnocení

0x

XML je formát souborů většinou nějakých tabulek, který se musí nahrát do konkrétního programu, který s tím umí pracovat...když ho nemáte neotevřete správně..chtějte PDF nebo něco editovatelného

guma
hodnocení

0x

Otevírá se v Excelu. Když vám to zaslal FÚ, tak se zeptejte na FÚ datovou schránkou, jak to máte udělat, že tomu nerozumíte a neumíte to..

hodnocení

0x

Poznat snadno, dokument má koncovku xml. Běžné dokumenty mají koncovku doc, nebo docx. Nebo univerzální formát pdf. Pokud koncovku nevidíte, stačí otevřít Tento počítač a na kartě Zobrazení, zaškrtnout Přípony názvů souborů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]