Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook jsem dala do vlhkého obalu

Od: anaa odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, prala jsem tašku na notebook a už se mi zdála suchá na dotek, notebook jsem tam dala a teď po 2 hodinách vytahla takový jakoby trosku vlhký, jako když ho pretrete vlhcenym hadříkem. Hned jsem to utrela, nikde jako nebyly kapky nebo tak, proste jen takový vlhký. Jede normálně, ale bojím se, jestli když ho zapojim do elektriky, aby mě to nezabilo :D jestli ta voda nemůže být vevnitř. Ale jako fakt to nebylo ze by úplně mokré.. co myslíte? Tady ty věci jdou úplně mimo mě

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nechte ho ještě vyschnout, nezapínejte ho a bude to vpořádku.

tj
hodnocení

0x
Doporučuji vytřít do sucha nějakým hadříkem včetně otření nabíječky a jejích kabelů. Pak bych dal NB někam na stůl na sluníčko, které prosuší zbytek. Pustit jste ho už pustila, tak klidně můžete nechat běžet. 2 hodiny je krátká doba, aby se s ním něco stalo, ale dávejte si na to příště pozor, teď už víte, že povrchově suché neznamená zcela suché. Kdybyste ho ale nechala v takovém vlhku třeba celý den, už by to mohlo začít páchat škody.
anaa
hodnocení

A nemůže mi to při zapojeni ublížit?
tj
Po dvou hodinách na sluníčku by měl být NB s nabíječkou už suchý všude (pokud se vám 2 hodiny schnutí zdají málo, nechte 3. Psala jste, že byl jen vlhký, už po hodině by to mohlo být dobré, ale raději jsem napsal jednou tolik). Šasi se ohřeje a vše začne rychleji vysychat i ve vstupech a škvírách. NB samozřejmě nechte vysychat otevřený, jak tady jeden rádce už píše, ale to mě nenapadlo ani psát (tričko také nenecháte schnout zmuchlané v rohu). Když bude NB suchý, nemůže vám už nijak ublížit, navíc 230 V jde pouze do té krabičky (nabíječky) od ní do NB už je jen nízké napětí, ale vás se netýká ani to. Nechte pořádně vyschnout a bude to dobré.
tj
A tu tašku taky :-D, doufám že jí máte už dávno někde pověšenou, všechny kapsy otevřené aby tam mohl volně vzduch.
anaa
hodnocení

Moc vám děkuji. Sluníčko není, držela jsem notebook chvíli nad topením, no to snad taky není problém nepolozila jsem ho ale držela nad

111®
hodnocení

0x
Otevrit at vyschne klávesnice
anaa
hodnocení

Ta není mokrá

klávesnice má "díry", kudy bude vlhkost odcházet - a jeden z nejčastějších problémů všech NTB je právě vlhkost v klávesnici a následně nef-čnost

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]