Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PDF - umístění obrázků ve formátu PDF na 1 stránku

Od: mirek2® odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

mám několik menších obrázků ve formátu PDF. Lze je nějakým způsobem umístit na 1 stránku PDF? (při zachování kvality)

Zkouším to v profesionální verzi Adobe Acrobat, zatím se nezdařilo.

Díky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Libreoffice a export do pdf. Popř nějaký irfan apod, nastavit koláž více obrázků na stranu a tisknout na virtuální tiskárnu jako pdf soubor. Pak jsou různé pdf editory. Možností je plno.

hodnocení

4x

1. Formát pro obrázek PDF neexistuje. Jen někdo možná skenoval předlohu/obrázek přímo do PDF (PDF je přenositelný formát pro tisk a jen tisk ;)). Obrázek je tam vložen jako JPG, GIF, PNG či jiný formát obrázku.

2. Nejjednodušší řešení je vytáhnout obrázek z PDF - návod přímo od tvůrce formátu PDF firmy Adobe. Ale PDF lze otevřít i v MS-Office Word či LibreOffice DRAW a provést to samé.:)

3. Potom vkládat vytažený a uložený obrázek kam chcete (do MS-Office Word nebo zadara LibreOffice DRAW), následně uložit/exportovat do PDF.

Umí to vytáhnout i free online editory, stačí najít Googlem.

hodnocení

4x

Obrázek ve formátu PDF = nesmysl. PDF je formát dokumentu, ve kterém mohou být obsažené mimo jiné informace i obrázky například JPG. Takže první úkol je, ty obrázky z toho PDF dostat ven, dá se to i online službami. Hledejte něco jako PDF edit a podobně.

Nevím, co se vám nedaří. Použil jsem online nástroj zdarma - nic není nutno instalovat. Z níže uvedeného si vyberte funkci PDT do obrázku (extrakce z neznámého důvodu neprošla)

tools.pdf24.org/...

A obrázek bez problémů vytažen.

PDF - umístění obrázků ve formátu PDF na 1 stránku

28.02.23 11:20
hodnocení

viz níže

hodnocení

Díky za odpovědi, ale nic z toho se mi nedaří, potřebuji zachovat vysokou kvalitu. Obrázky jsou v PDF - viz ukázka. Mám hodně barevných obrázků, potřeboval bych je vytisknout v profi tiskárně. Abych ušetřil za tisk, rád bych dal více obrázků na 1 stánku.

124_1.pdf 2.88 kB

Kvalita 114 krát 141 pixelů (v tisku tak 3x4 cm). Titěrný obrázeček. Otevřeno a vyjmuto z LibreOffice Draw. Pozadí je transparentní (průhledné).

PDF - umístění obrázků ve formátu PDF na 1 stránku #2

Zde je do Word, při použití Adobe on-line pře/....

PDF_124_1.docx 8.73 kB

Poslední možnost on-line PDF_Candy. Uloží se jako PNG s bílým pozadím.

Vše i výše uvedné bezproblémové. Napřed jsem myslel, že dokument PDF je chráněn proti přepisu. Ne, není chráněn.

hodnocení

Díky moc, už to funguje.

sa

@regine A on nový Word neumí rovnou načíst PDF dokument a převést to na docx? V jakých případech?

Word nemám. Užívám multiplatformní (žiji na distrech Linux-Unix a Android) LibreOffice/Collabora Writer (předtím StarOffice StarWriter) více jak 20 let.

hodnocení

Díky všem za dobré rady a trpělivost, už to jde pěkně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]