Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám několik menších obrázků ve formátu PDF. Lze je nějakým způsobem umístit na 1 stránku PDF? (při zachování kvality)
Zkouším to v profesionální verzi Adobe Acrobat, zatím se nezdařilo.
Díky
1. Formát pro obrázek PDF neexistuje. Jen někdo možná skenoval předlohu/obrázek přímo do PDF (PDF je přenositelný formát pro tisk a jen tisk ). Obrázek je tam vložen jako JPG, GIF, PNG či jiný formát obrázku.
2. Nejjednodušší řešení je vytáhnout obrázek z PDF - návod přímo od tvůrce formátu PDF firmy Adobe. Ale PDF lze otevřít i v MS-Office Word či LibreOffice DRAW a provést to samé.
3. Potom vkládat vytažený a uložený obrázek kam chcete (do MS-Office Word nebo zadara LibreOffice DRAW), následně uložit/exportovat do PDF.
Obrázek ve formátu PDF = nesmysl. PDF je formát dokumentu, ve kterém mohou být obsažené mimo jiné informace i obrázky například JPG. Takže první úkol je, ty obrázky z toho PDF dostat ven, dá se to i online službami. Hledejte něco jako PDF edit a podobně.
Díky za odpovědi, ale nic z toho se mi nedaří, potřebuji zachovat vysokou kvalitu. Obrázky jsou v PDF - viz ukázka. Mám hodně barevných obrázků, potřeboval bych je vytisknout v profi tiskárně. Abych ušetřil za tisk, rád bych dal více obrázků na 1 stánku.
![]() |
124_1.pdf | 2.88 kB |
Kvalita 114 krát 141 pixelů (v tisku tak 3x4 cm). Titěrný obrázeček. Otevřeno a vyjmuto z LibreOffice Draw. Pozadí je transparentní (průhledné).
Poslední možnost on-line PDF_Candy. Uloží se jako PNG s bílým pozadím.
Vše i výše uvedné bezproblémové. Napřed jsem myslel, že dokument PDF je chráněn proti přepisu. Ne, není chráněn.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.