Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Software pro scaner

Od: maraton® odpovědí: 7 změna:

Prosím Vás může mě někdo poradit mám scaner Astra scan 4750 a bohužel po instalaci OS Windows 10 mě to píše že není podporován.Je nějaká šance tento scaner oživit. Mě velmi vyhovoval i když mám jiný scaner .Děkuji za radu

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Měl jsem stejný problém se skenerem LIDE. Na W7 bez problémů, na W10 "není podporován". Našel jsem program Vuescan, kterí sice není zdarma, ale s ním mi můj skener na W10 chodí.

dr
hodnocení

1x

A kdo ti to píše? Instalačka softwaru? Pokud by windows měl ovladače, tak to můžeš skenovat do libovolného programu, třeba do malování nebo do Wordu.

Důležitý je ovladač k tomu zařízení, a ne ten skenovací software.

Mám taky nějaký skener buď u max nebo Astra, už nevím... bohužel, ovladač nebyl ani pro windows 7 dostupný, jede mi to akorát s Windows XP

podívej se do správce zařízení, jestli je tam nějaké neidentifikované zařízení bez ovladačů, vykřičníky

hodnocení

Při instalaci softwaru z CD se mě na monitoru objeví zdělení, že to neni podporované OS.Jsem starší uživatel ,tak že jsem odkázán ,kdo mi poradí.Bohužel jsem jen uživatel.Jinak děkuji za snahu mě poradit

geekk

Takže se pravděpodobně jedná jen o ovládací software, staré CD, bude pro tebe podstatné tohle:

podívej se do správce zařízení, jestli je tam nějaké neidentifikované zařízení bez ovladačů, vykřičníky
V příkazové řádce windows + R napiš : COMPMGMT.MSC (nebo rovnou DEVMGMT.MSC )

A stiskni enter, otevře se správce zařízení

Udělej obrázek a pošli ho sem, samozřejmě se zapnutým a připojeným scannerem, mělo by být vidět, zda ovladač je či není...

Pokud tam vykřičníky nebudou - tak můžeš rovnou skenovat do malování - menu Soubor - ze skeneru

pokud tam vykřičníky budou, tak je potřeba se proklikat přes windows update k ovladačům, Pokud tedy existují.

jano123
hodnocení

1x

Skúste goglu zadať príkaz: ovládač Astra scan 4750

Nemám win10, ani Váš scaner, ale skúste z adresy, ktorú vygeneroval gogle:

solvusoft.com/...

Keď ho stiahnete, musíte najsť kde sa v PC uložil, a spustiť, malo by to fungovať...*palec2*

jano123
hodnocení

0x

Ak nie Ste tvrdo viazaný iba na WIN, skúste napr. LinuxMint.

Ja mám tlačiareň Samsung, k nemu zavírené orig inštalačky,

ktoré samozrejme WIN vyžadoval.

LinuxMint 20 nič nepotrebuje, a tlačí perfekt. Navyše može

byť nainštalovaný spolu aj s WIN...*klik*

hodnocení

0x

Zkusil bych 32bit verzi OS Windows 10. Na tu možná ještě sežere skener ovladače z 8.1 nebo 7

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]