Nejste přihlášen/a.
Prosím Vás může mě někdo poradit mám scaner Astra scan 4750 a bohužel po instalaci OS Windows 10 mě to píše že není podporován.Je nějaká šance tento scaner oživit. Mě velmi vyhovoval i když mám jiný scaner .Děkuji za radu
A kdo ti to píše? Instalačka softwaru? Pokud by windows měl ovladače, tak to můžeš skenovat do libovolného programu, třeba do malování nebo do Wordu.
Důležitý je ovladač k tomu zařízení, a ne ten skenovací software.
Mám taky nějaký skener buď u max nebo Astra, už nevím... bohužel, ovladač nebyl ani pro windows 7 dostupný, jede mi to akorát s Windows XP
podívej se do správce zařízení, jestli je tam nějaké neidentifikované zařízení bez ovladačů, vykřičníky
Při instalaci softwaru z CD se mě na monitoru objeví zdělení, že to neni podporované OS.Jsem starší uživatel ,tak že jsem odkázán ,kdo mi poradí.Bohužel jsem jen uživatel.Jinak děkuji za snahu mě poradit
Takže se pravděpodobně jedná jen o ovládací software, staré CD, bude pro tebe podstatné tohle:
podívej se do správce zařízení, jestli je tam nějaké neidentifikované zařízení bez ovladačů, vykřičníky
V příkazové řádce windows + R napiš : COMPMGMT.MSC (nebo rovnou DEVMGMT.MSC )
A stiskni enter, otevře se správce zařízení
Udělej obrázek a pošli ho sem, samozřejmě se zapnutým a připojeným scannerem, mělo by být vidět, zda ovladač je či není...
Pokud tam vykřičníky nebudou - tak můžeš rovnou skenovat do malování - menu Soubor - ze skeneru
pokud tam vykřičníky budou, tak je potřeba se proklikat přes windows update k ovladačům, Pokud tedy existují.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.