Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Win10 instalace

Od: sds odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

mám hdd z laptopu lenova, jelikož mi odešel sdd z asusu tak jsem chtěl ten starší hdd dát do lenova a rozjet to.

Z počátku to šlo, udělal jsem i tovarní nastavení a bylo to v pohodě, šlo to nainstalovat i to fungovalo.

Nicméně já blbec jsem něco musel zmáčknout nebo už nevím a posléze po zapnutí mi to napíše ( this system can work just on the lenovo system). Nicméně to fungovalo .. Ani poslední obnovitelná funkční konfigurace a podobně nejdou dokončit.

Nevíte zda by to šlo nějak vyřešit? Popřípadě mohu dopsat informace avšak ted nevím jaké.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Máš nepřenosnou OEM verzi. Po aktivaci u Microsoft samozřejmě blokují jako nelegální verzi. Řešení je jednoduché. Jsi již (tvůj počítač) v databázi Microsoft registrován. Stáhni si nejnovější instalační soubor Windows 10 u Microsoft, zkopiruj na instalační nosič USB-flešku (DVD) a instaluj. Návodů na Internetu je spoustu.

sds
21.02.23 11:55
hodnocení

Díky ;)

hodnocení

2x

- co znamena vyraz rozjet to? Ty jsi to nepreinstaloval a nabootoval jsi ty stare windows z lenova na asusu?

Pokud to tak je, tak bych videl jako vyhru ze ti to vubec nastartovalo. Ja bych udelal cistou instalaci windows z ISO souboru.

Po ciste instalaci ten notas o lenovu nebude nic vedet.

sds
hodnocení

Pane nous , výraz rozjet to volně přeloženo spustit to . Přeinstaloval jsem ten win z lenova na asus a fungovalo to.

A jsem schopný ten iso soubor vytahnout z hdd?

Instalační soubory od výrobce jsou ve speciální partition. Na běžícím kompu lze vytvořit instalační nosič, ALE... Výrobce má v instalačce ovladače/drivers pro ten jeho konkrétní počítač! Tedy mezi kompy nezaměnitelné! Nejlépe stáhnout Windows 10 verze 22H2. Zcela běžné, nejrychlejší, ovladače se postahují z Internetu samy pro konkrétní počítač. Pak buď ručně vynutit aktivaci u Microsoft nebo počkat, časem se aktivace sama provede. Jednoznačný celosvětový identifikační kód počítače je zabudovaný v každém novějším kompu a Microsoft má ve své databázi.

Regine ma pravdu, stahni si toto heidoc.net/... a pres to si stahnes nove ISO

sds
hodnocení

1x

Tak bohuzel pres mediacreation tool mi to napise po 50% chybu 0x80070013x - 0xA001B

Tak znovu a řádně bez nevhodných návodů a pokusů => jednoduše.

1. Zde se stahuje

skutečně ověřený originál (plus návod po rozkliknutí "Než začnete"od Microsoft (možná trochu jiný odkaz, mám Ubuntu).

2. USB-fleška (DVD) musí být připravena jako bootovatelná/spustitelná po zapnutí kompu.

3. Nejlepší je předem disk kompletně formátovat (přemazat), jak píše @gumitek. Jinak se někdy pro laika začnou dít "divné"věci po ukončení instalace.

sds

1.stazen mediacreation tool - chyba kterou jsem psal v procesu nahrani...

2.nastaveno v biosu

3. disk je naformatovan

Návod - video

Media Creation Tool,

ale jsou i

jiné .

sds

dik presne tento postup mi nefunguje..

Je fleška formátována na NTFS? Nelze užít vzhledem k potřebné kapacitě formátování FAT32.

sds
21.02.23 22:15

Ano je

karel556*
Místo Media Creation Tool použít Rufus, je spolehlivější.

hodnocení

1x

Disk sformátuj a udělej čistou instalaci

hodnocení

0x

Sem ajťák, přehoďým dysk woe a jedu *smich*

google.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]