Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám hdd z laptopu lenova, jelikož mi odešel sdd z asusu tak jsem chtěl ten starší hdd dát do lenova a rozjet to.
Z počátku to šlo, udělal jsem i tovarní nastavení a bylo to v pohodě, šlo to nainstalovat i to fungovalo.
Nicméně já blbec jsem něco musel zmáčknout nebo už nevím a posléze po zapnutí mi to napíše ( this system can work just on the lenovo system). Nicméně to fungovalo .. Ani poslední obnovitelná funkční konfigurace a podobně nejdou dokončit.
Nevíte zda by to šlo nějak vyřešit? Popřípadě mohu dopsat informace avšak ted nevím jaké.
Máš nepřenosnou OEM verzi. Po aktivaci u Microsoft samozřejmě blokují jako nelegální verzi. Řešení je jednoduché. Jsi již (tvůj počítač) v databázi Microsoft registrován. Stáhni si nejnovější instalační soubor Windows 10 u Microsoft, zkopiruj na instalační nosič USB-flešku (DVD) a instaluj. Návodů na Internetu je spoustu.
- co znamena vyraz rozjet to? Ty jsi to nepreinstaloval a nabootoval jsi ty stare windows z lenova na asusu?
Pokud to tak je, tak bych videl jako vyhru ze ti to vubec nastartovalo. Ja bych udelal cistou instalaci windows z ISO souboru.
Po ciste instalaci ten notas o lenovu nebude nic vedet.
Pane nous , výraz rozjet to volně přeloženo spustit to . Přeinstaloval jsem ten win z lenova na asus a fungovalo to.
A jsem schopný ten iso soubor vytahnout z hdd?
Instalační soubory od výrobce jsou ve speciální partition. Na běžícím kompu lze vytvořit instalační nosič, ALE... Výrobce má v instalačce ovladače/drivers pro ten jeho konkrétní počítač! Tedy mezi kompy nezaměnitelné! Nejlépe stáhnout Windows 10 verze 22H2. Zcela běžné, nejrychlejší, ovladače se postahují z Internetu samy pro konkrétní počítač. Pak buď ručně vynutit aktivaci u Microsoft nebo počkat, časem se aktivace sama provede. Jednoznačný celosvětový identifikační kód počítače je zabudovaný v každém novějším kompu a Microsoft má ve své databázi.
Tak znovu a řádně bez nevhodných návodů a pokusů => jednoduše.
1. Zde se stahuje
skutečně ověřený originál (plus návod po rozkliknutí "Než začnete"od Microsoft (možná trochu jiný odkaz, mám Ubuntu).
2. USB-fleška (DVD) musí být připravena jako bootovatelná/spustitelná po zapnutí kompu.
3. Nejlepší je předem disk kompletně formátovat (přemazat), jak píše @gumitek. Jinak se někdy pro laika začnou dít "divné"věci po ukončení instalace.
1.stazen mediacreation tool - chyba kterou jsem psal v procesu nahrani...
2.nastaveno v biosu
3. disk je naformatovan
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.