Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Registrace do Googlu bez telefonního čísla?

Od: milanp® odpovědí: 13 změna:

Je možná registrace do Googlu, aniž bych zadal své tel. číslo?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Na netu existují služby virtuálních telefonních čísel, kde vám dají číslo, a pak přepošlou verifikační SMS. Jsou placené i zdrama. Ale nedokážu vám říct, jestli je to funkční a které jsou ověřené, nezkoušel jsem to.

Dejte do google slova jako virtual phone number for google verification..

Nevýhodou je, že až si google vzpomnene, že vás znovu ověří, už nebude jak. Nebo když zapomenete heslo. Takže minimálně provázat s dalším záchranným mailem. A navíc tu bude někdo, komu mohou chodit ověřovací zprávy, tedy by se asi k vašemu ůčtu mohl dostat.

eta
hodnocení

2x

To nevím jestli to je možné, já mám spoustu Google účtu z doby, kdy to číslo nebylo vyžadováno...

To bylo totiž v době, kdy na internet ještě chodili inteligentní lidé, ne jako dnes, kdy půlka lidi si zřídit účet pak zapomene heslo a nedokáže obnovit účet. A k tomu primárně slouží to telefonní číslo, sekundárně k tomu, aby jeden člověk nezakládal 20 účtů

hodnocení

Vidíš, Google bojuje proti tomu, aby jeden člověk nezakládal 20 účtů, ale ty sám přiznáváš, že máš spoustu úctů na Googlu.

hodnocení

1x
Cislo je uplne nepodstatne, zo samotneho pouzivania androidu o vas vsetko vedia. Nic neziskate snahou cislo zatajit, google vasu identitu a zvyky vie vyskladat aj bez cisla.

kmet
hodnocení

0x

Ano, jde to.

hodnocení

A nevíte, jak na to?

hodnocení

0x

Já vím že registrace při startu android telefonu z továrního nastavení nový účet chvíli číslo nevyžaduje, mě takto vydržel asi půl roku.

Jinak se to dost liší, záleží odkud (IP adresa) se účet vytváří, pár lidí mi tvrdilo že jim to šlo v pohodě, jiní musely číslo zadávat hned. O žádném způsobu jak se tomu cíleně vyhnout kromě toho telefonu nevím.

Jestli není jen na jednorázovku tak se může vyplatit koupit sim kartu někde u pokladny. Pořád máme výhodu že jsou u nás SIM karty volně prodejné.

eta

A kde prosím nejsou karty volně prodejné?

Že by byli někde prodejné pouze nevolně? Vázaně?

Asi jste myslel, že ve většině zemí je aktivaci sim karty podmíněna sdělením totožnosti :)

A to je asi ohromný problém, protože vy si tu simkartu přece chcete koupit k tomu, abyste si aktivoval Gmail účet, který budete používat k vydírání, vyhrožování aj trestné činnosti :))

A nebo máš snad jiný význam, bazírovat na tom, aby operátor neznal vaši totožnost, když tento ji stejně nesdělí tomu Googlu?

>Asi jste myslel, že ve většině zemí je aktivaci sim karty podmíněna sdělením totožnosti
Ano přesně to jsem myslel.
>protože vy si tu simkartu přece chcete koupit k tomu, abyste si aktivoval Gmail účet, který budete používat k vydírání, vyhrožování aj trestné činnosti
To není moc hezké okamžitě předpokládat že člověk co si váží svých osobních údajů a soukromí okamžitě musí být kriminálník. Taky kdybych fakt chtěl někoho vydírat tak neanonymní simky mě fakt nezastaví.
>A nebo máš snad jiný význam, bazírovat na tom, aby operátor neznal vaši totožnost, když tento ji stejně nesdělí tomu Googlu?
Spousty, data můžou uniknout (třeba i od operátora), nepotřebuju aby s mým číslem k zahození uniklo i moje jméno a jiné údaje. Taky nevidím důvod k čemu by ho potřebovaly a tedy důvod jim ho sdělovat. Dále by bylo hodně otravné si sehnat více čísel - kdybych potencionálně přišel o přístup k jedinému číslu, mohl bych ztratit přístup i ke všem účtům čísla (ano jsou tu mechanizmy pro případ že ztratíte číslo ale proč zbytečně riskovat).

eta

Prosím tě jakých osobních údajů si vážíš?

buď tu službu chceš, anebo táhni. Jak prosté...

je ohromně zajímavé, že lidé tak rádi používají bezplatného Androida a vůbec si neuvědomují, že tím dávají Googlu daleko více informací o sobě, než nějaké telefonní číslo...

A že by byl nějaký leak údajů od Telko operátora!? Můžeš mi nějaký takový únik připomenout? Že unikla databáze telefonních čísel a k tomu jmen příjmení, adresu, datum narození? Tak to bych opravdu chtěl vidět...

A i kdyby, tak U sim karty k zahození ti to přeci může být jedno. ty přece můžeš požádat o ví mas těch údajů U operátora, u Googlu, u Facebooku, všude...

Takže mě spíše znepokojuje skutečnost, že lidé něco chtějí, pak to zase nechtějí, pak si to vynucují přes zákony, pak nechápou že nejsou klientem ale produktem, poté zase nechápu že jim nikdo nesdělí ztracené zapomenuté kredence...

Jo a ještě k tomu prvnímu nesmyslu, tam kde je požadováno ověření identity je daleko těžší používat anonymní simkarty K nelegálním účelům, docela by mě zajímalo, jak jsi tu falešnou identitu při vlastníš, to musíš mít kradenou občanku... a k té se asi jen tak nedostaneš Jako průměrný zlodějíček - Každý přece ví, že tyhle bandy používají anonymní telefony a anonymní sim karty

>je ohromně zajímavé, že lidé tak rádi používají bezplatného Androida a vůbec si neuvědomují, že tím dávají Googlu daleko více informací o sobě, než nějaké telefonní číslo
To je určitě pravda, ale taky existují odgooglené distribuce androidu. Chytrý telefon celkově by se dal popsat jako díra do soukromí ale proč dávat zbytečně víc než je nezbytně nutné? Navíc já jsem zmiňoval Android hlavně proto že umožňuje vytvořit zmíněný účet bez tel čísla ne protože si myslím že je to perfektní volba.
>A že by byl nějaký leak údajů od Telko operátora!? Můžeš mi nějaký takový únik připomenout?
To že se někdy něco nestalo znamenážeseto nemůže stát? Třeba z Telka nikdy nic neunikne, znamená to že tam ty data chci kvůli tomu mít když tam být nemusí?
>A i kdyby, tak U sim karty k zahození ti to přeci může být jedno. ty přece můžeš požádat o ví mas těch údajů U operátora, u Googlu, u Facebooku, všude...
>Všude
Když to už bude uniklé tak si nejsem jistý zda bude nové spoluvlastníky dat někde na cibulovém fóru můj GDPR požadavek zajímat.
>Jo a ještě k tomu prvnímu nesmyslu, tam kde je požadováno ověření identity je daleko těžší používat anonymní simkarty
Třeba já bych je vůbec nepoužíval protože proto nevidím důvod, na poslání vyděračského emailu nepotřebuju zrovna gmail a poskytovatelů co telefon vůbec nechcou je dost

eta

Ale ty ten požadavek na veemaz údajů přece odešleš v okamžiku, kdy tu simkartu hodíš do kanálu, ale až uniknou data na Cibulkové fórum :) A ano, myslím si, že zabezpečení v Telko a jiných oblastech je na jiné úrovni, než tam, kde ty data běžně uniknout mohou. Samozřejmě uniknout mohou všude, ale ty asi nevyhraješ v eurojackpot tu miliardy jak můj soused, Nebo lítá nízká pravděpodobnost běžného smrtelníka trápit vůbec nemusí

Ale když jsi tak sofistikovaný, Tak jistě víš o tom, že existují služby, kde můžeš použít libovolné země s mnoha simkartami k autorizaci... nebudu napovídat... existuji placené i bezplatné služby

Všechno má řešení, v našem globálním světě.

No, to jsme se asi moc nepochopily, já ty simkarty mám fakt jen proto abych si rozložil riziko do více účtů a je pro mě velmi pohodlné že to můžeš udělat "anonymně". Zmínil jsem to protože mi to přijde jako pěkný bonus. Já si je plánuju nechat tak dlouho dokud budou výhodné (nebude na ně někdo konstantně volat a nabízet mi levnější plyn nebo nebudu potřebovat účet někde kde už je číslo použito). Proto mi taky přijde lepší je mít doma než spoléhat na jiné služby.

Stejně tak nepředpokládám že si milanp rozjíždí svůj vlastní botnet a potřebuje vytvořit tisíce účtů. Jen jim prostě nechce dávat své číslo z jakéhokoliv důvodu.

ale když už sme u toho
>Ale ty ten požadavek na veemaz údajů přece odešleš v okamžiku, kdy tu simkartu hodíš do kanálu
S mým štěstím ten leak bude den před tím než vyprší 30denní GDPR lhůta nebo minutu potom co si ty údaje do databáze dají.

Ale to samozřejmě neplatí s již zmíněným mým stylem používání. Ale když nad tím tak přemýšlím, já bych byl super zákazník i kdyby anonymní nebyly. Ale to neznamená že nechci mít tu možnost a že se mi nelíbí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]