Nejste přihlášen/a.
Mám účetní program, ve kterém pracuji, ještě v dossu. Stala se mi taková nepříjemnost, že se mi zástupce ztratil z plochy, program jsem našla, aktuální data jsou v pohodě, ale data se mi zobrazují v okně o velkosti ani ne 10x20 cm. Vím, že není možnost, aby se zobrazoval na celé obrazovce, ale při nákupu all-in-one, na které pracuji, mi technik s tím něco udělal, že mi program chodil celých cca 10 let v okně o rozměru asi tak velikosti monitoru, který jsem do té doby používala. Potřebuji pomoc, v tam malém okénku nejsem schopná pracovat. Jako třešinka na dortu je ještě další asi maličkost, ale já nevím, jak ji odstranit. Místo písmen v horní řadě klávesnice s ˇa ´ mi to píše číslice. Prosím o nějakou funční radu.
K mému překvapení, ve windows 10 zase funguje klávesová zkratka ALT+Enter, která posílá program na celou obrazovku nebo zpět (zmáčknul jsem to nějakým omylem/náhodou). Tohle nefungovalo ve wistách ani sedmičkách (muselo se na to jít přes dosXbox, který celou obrazovku emuloval pro textové i grafické programy; hlavně ty grafické měly problém, ty ve vistách a později v sedmičkách kvůli tomu nešly vůbec spustit, textové "jen" byly v okně velikosti poštovní známky). No ale v desítkách to funguje, teda minimálně pro textové programy, žádný grafický (např. T602 nebo nějakou hru) jsem zatím nezkoušel.
Dáte-li si vlastnosti zástupce, tam si vyberete vhodný font - i ten největší rastrový je malý, ale vyjde to na cca celou obrazovku, případně se dá dát vektorový font, ale ne vždy to dopadne dobře (třeba s češtinou).
Pokud jde o klávesnici, to je složitější. Zkuste Ctrl+Shift+F2, to bylo přepínání na českou klávesnici, ale nevím, jestli to ještě funguje. Jinak by bylo potřeba nastavit vhodnou znakovou stránku (mode con codepage=něco), to v desítkách určitě funguje a dokonce to ani neprzní češtinu, jako ve vistách (měl jsem takto jeden program, který potřeboval přijímat češtinu 1252 (kódování windows) a ne 852 (dos latin2), a celá léta to fungovalo správně, jen blbým zobrazením, najednou v desítkách koukám, že je (i) zobrazení v pořádku).
Ještě by stálo za pokus najít, jestli k tomu programu není nějaký soubor s příponou bat (dávkový soubor, "skript"), kde by tyhle věci byly už udělané. Případně by mohl v adresáři programu být hotový zástupce (soubor s příponou lnk), který by stačilo přetáhnout na plochu. Ale pokud to dělal technik ručně, tak to asi nebude.
Já jsem teď v linuxu, takže nedám screenshot ani to nevyzkouším.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.