Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gogle disk - použití

Od: petrmetr odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

zajímá mne několik věcí ohledně google disku. Mám dva notebooky (jeden v práci druhý doma)

1) Mohu na google disk stáhnout hru třeba GTA5 a hrát jí na svém notebooku? Vůbec mohu hrát hry z google disku?

2) Ukládání hudby na google disk - jelikož jsem měl vždy staženou hudbu v notebooku a několikrát jsem o tyto alba přišel, hledám způsob jak je ochránit. Ale mám obavu (oprávněnou?) když budu mít na google disku třeba 20 - 30 GB . Tak to bude disk zpomalovat? Ovlivňuje velikost zaplnění google disku - případné další aplikace které jsou na tento disk napojeny jako uložiště - záloha.?

Děkuji za info

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Ten disk je ulozisko niekde na serveri google. Ak chcete nieco odtial spustit, napr hru, musite cely subor stiahnut lokalne na disk. 20 az 30 GB nebude zdarma, limit je 15 GB.
petrmetr
hodnocení

Disk už si platím - ta nejmenší placená verze. myslím 1200 Kč / rok

Takže to nelze tedy použít na ukládání her s možností hraní.

Je to pouze uložiště - na které soubor nahraji a když ho chci použít, stáhnu do počítače.

Takže velikost uložených souboru nemá na nic vliv. Je to tak?

Presne tak.

hodnocení

1x
Disk google kapacita nezpomaluje, není to fragmentující rotační disk. Je to cloudové úložiště, takže rychlost, či správně spíš pomalost je daná internetovým připojením. Na zálohu dat proč ne, ale nedokážu si rychlostně představit spouštění her. Primárně je google disk dobrý spíš na synchronizaci dat mezi více zařízeními. Data se primárně zálohují třeba na externí usb disk. U cloudu se ti totiž může stát, že zítra se někdo špatně vyspí a data už nikdy neuvidíš. Takže s tím počítej u nenahraditelných dat typu fotky, dokumenty apod. Já osobně citlivá data mám na disku+záloha usb box+automatická synchronizace na cloud mega.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]