Nejste přihlášen/a.
Zdravím prosím o radu jak převést mkv do avi, aby tam zůstala stejná kvalita obrazu a zvuku. Jestli někdo zná nějaký program co funguje, tak by mi to pomohlo. Chtěl bych sledovat seriál ztraceni, který je jen ve formátu mkv na xboxu 360, ale ten xbox 360 přehraje jen formát avi. A program co jsem zkoušel tak ten mi snížil dost kvalitu obrazu. Děkuji za odpovědi.
Opět špatné pochopení pojmů?
AVI a MKV je pojmenování kontejnerů, jejichž obsahem je kódované video + zvuk + titulky + foto + další možnosti.
Co je kontejner zde.
Na převod obsahu videa+zvuku bohatě stačí již uvedený Avidemux. Je rychlé jako kopírování souboru.
Jen jestli pomůže. Zpravidla je problém s časově náročným a vždy ztrátovým překódováním obsahu videa, jako je h.264 nejčastější kódování, h.265 nejnovější ...
Co je formát kódování v/...
Dle internetu XBOX 360 určitě přehrává video s běžnými parametry: video kodek H.264 (= MPEG-4), max. rozlišení 1920 x 1080 (1080i), zvuk AC-3 nebo MPEG-1. Což je docela běžné/standardní.
Doporučuji na internetu se doptat, jak dát parametry pro FFMPEG příkaz (nejsem v tom zkušený). Potom v terminálu spustit na dosti silném HW, nejlépe s výkonnou grafickou kartou překódování videa, připadně i zvuku. Vyzkoušet na nějakém dvou-minutovém odříznutém vzorku videa (lze v Avidemux).
Kontejner MKV podporuje, i AVI.
Na první pokus dohledáno: Encoding videos f/...
Z prvního náhledu dává jen nízké rozlišení 640x480, a asi nemá optimalizováno. Spíše jako vzor. Chce to někoho zkušeného na radu.
@Ferax - Výhoda terminálového přístupu (řádkový příkaz ffmpeg s parametry) oproti grafickému. Pokud v diskusi požádám s přesným popisem, co požaduji, dají zkušení k dispozici jednořádkový příkaz s parametry. Rychlé, přesnější a jednoznačnější než postupné nastavování v GUI (ač i to má své výhody). Sám jsem několikrát dotaz v diskusích použil (či dohledal) a vždy s úspěchem. Ke smůle (neznalých angličtiny) ochotnější jsou na anglických fórech. Navíc - většinou grafické programy jsou jen nadstavba pro ffmpeg.
FFMPEG je udržována a zdarma poskytován profesionály, jež byli spolutvůrci standardizovaných jako dnes v TV-přenosu užívané h.264, h.265 a podobně, jako byly/jsou oblíbené DivX, XviD.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.