Nejste přihlášen/a.
Pěkný den, máte radu, jak z NAS serveru QNAP vymazat vadný (poškozený) soubor?
Nahrál jsem na něj pár souborů a jeden z nich je poškozený. Jedná se o obyčejný "txt" soubor. Systém jej vidí, zná jeho velikost, ale soubor nelze otevřít, přejmenovat, ani vymazat.
Velikost souboru je samozřejmě sice směšná, jen mě zkrátka štve, že tam pořád "straší".
Moc Vám děkuji za rady.
Zkoušel ses přihlásit jako administrátor do webového rozhraní? Tam je manažer souborů a ten možná dokáže tvůj vadný soubor smazat. Zkus to.
Ano, jsem přihlášený, jako administrátor a zkuším to přímo v aplikaci NASu "File Manager". Systém souborů je v pořádku, ani kontrola chyb na disku nic nenašla. Vše funguje, jak má a nejsou ani žádné problémy s adresářem, ve kterém je soubor umístěný. Ten textový soubor jsem na NAS posílal přes Wi-Fi ze svého telefonu, na kterém mám jednoduchou aplikaci na tvorbu poznámek, která poznámky ukládá ve formátu "txt". Posílal jsem těch souborů zhruba pět, všechny byly funkční a později je bylo možné smazat. Jen jeden z nich nešel otevřít a nelze jej odstranit. Tento konkrétní soubor se i nějak špatně uložil: v názvu souborů byla diakritika, ale tento jediný soubor místo písmen s diakritikou zobrazil "kosočtverce s otazníkem".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.