Zdravím všechny, kdo mají mail na centrum.cz. V poslední době (tak 2 měsíce zpátky) mi chodí naprosto neskutečné množství spamu, který není zachycen spamovým filtrem. Vzhledem k tomu, že je to můj hlavní email, tak mě to dost se*e. Vše poctivě nahlašuji jako spam, ale je to k ničemu, přitom jsou to naprosto zjevné spamy. Pozorujete někdo podobné chování? Jak to napravit kromě přechodu na jiný mail? Díky
Konečně si toho všimli... v posledních měsících se potýkáme s nárůstem spamových vln na naše e-mailové schránky. Abychom jim lépe odolali a zabezpečili vaše účty, přešli jsme na začátku února na nové antispamové řešení od firmy Cisco. Správné nastavení a konfigurace takové technologie je však náročný proces a může dojít k dočasnému zhoršení služby, za což se velice omlouváme
Mě chodilo denně 25 spamů, na 2-3 vyžádané e-maily. Zkoušel jsem ručně blokovat domény, atd a nepomáhalo nic. Až jsem před pár dny přidal do blokovaných domén samotné Centrum. Od té doby je úplný klid, nechodí to ani do spamu, prostě vůbec. Většina spamů totiž přicházela z jejich domény. Sice mi teď nepřijde ani vyžádaný email od nikoho s tímto free mailem, ale to je ten malá daň za totální klid.
Taky. Mám na centru dvě adresy a je to šílené. Na jedné jsem v chvilkovém pomatení mysli klikl na odhlášení zasílání jednoho z mailů a od té doby samozřejmě lavina, protože jsem tím blbec jen potvrdil aktivní mail. Tyhle fígly znám, ale šlo o vteřinovou nepozornost, která mne teď stojí spoustu času s mazáním spamů. Ovšem v poslední době to semtam chodí i na tu druhou adresu, ač sem si už dal pozor a adresa není moc používaná. Hážu vše do nevyžádané pošty, ale oni furt mění adresy a celé domény. Ani nenapočítám, kolik spamu systém vychytá automaticky, ale stále to je velmi děravý filtr. doplněno 16.02.23 19:22: Hele, týká se to i dalších služeb nebo se zadařily útoky spíše na centrum? Samozřejmě nějaké spamy jsou všude, ale tady je to teda unikum.
zaseja
Sakra, minutu před tvým varováním jsem to zrovna udělal taky, ale ono je to asi jedno, stejně to bude chodit zase odjinud.
Paradoxně mi to chodí na méně používanou adresu. Na druhou stranu byla kdysi založená jako "odpadní" takže když o tom tak přemýšlím, kdo ví, kde všude jsem ji zadal, když se musel někde zadat platný mail.
Přesně tak. Taky to mám jako vedlejší mail na registrace aby mi spamy nechodily na hlavní. Ale s tím že jsem jako ten "lepší" používal centrum to teď mám všude. Nechápu, proč centrum nedokáže blokovat přímo odchozí server toho bordelu.
Ano, je to tak. A to se Centrum kdysi chlubili jak mají u jakési firmy dokonalé antispamové řešení. Tehdy to bylo velmi přísně nastavené že neprošla i část potřebné pošty.
Jo taky, ani nejdou do spam koše. Tohle bylo dřív (tak před 15 lety) na centrum.sk, ale tam aspoň šlo všechno nebo aspoň většina do spamkoše (tam se to po 14 dnech mazalo a bývalo tam tak 500 položek). Do toho koše spadlo občas i něco jiného, proto bylo potřeba to stejně prohlížet, ale aspoň to nezaclánělo v příchozí poště. Tady mi i zjevný spam jde do příchozí pošty (už podle stále se opakujícího předmětu by to mělo jít do koše automaticky).
Ovšem pozoruju to jen v jedné ze schránek, ostatní jsou víceméně normální, chodí mi tam newslettery (přestože je nikde nepovoluju), ale žádná zázračná dědictví, prostředky na mužství a erekci, ani nevyzvednuté zásilky postoffice nebo jiné fišingové pokusy. Na ty nejčetnější newslettery mám nastavené filtry, takže o nich většinou ani nevim, až když mi do stejné složky padne třeba info o objednávce, koukám, kolik jsem toho nečetl.
Tak nevím. Krom občasné dávky max. 3 spamů za den nic. Používám jednu adresu na centrum.cz pro vše, adresa je registrovaná na x e-shopech a dokonce ve veřejné databázi. Ve spamovém filtru mám všehovšudy 4 adresy, z toho jedna je moje. (Takže si bohužel nepřepošlu poštu sám sobě, což řeším adresou na gmailu) . Jen mi denně píše jakási ema, která se poslední dobou podepisuje Valérie, ale většinou to spadne do spamu.
Ano toto opravdu pozoruji. Jak to napravit netuším, opravdu také označuji jako spam, ale maximálně to končí ve složce Spam a pak příjde další z jiné adresy a je to nanovo. (
Dříve to bylo téměř spam free.
moxi
i jako člověk pisici na centrum jsem tim otrávený.
Ano, problém je tu zpět. Denně mažu spoustu spamů...
honzinek
Je to naprostá tragédie. Třeba v sobotu nic a v neděli snad 30 spamů. Označovat maily jako spam nemá absolutně žádný pozitivní dopad. Na centru jsou naprostí idioti, jinak je nazvat nelze.
mia*
Skutečně je to děs. Už mně to otrávilo natolik, že změním email, byť jsem centrum používala spustu let jako hlavní email. Takhle to už ale nejde dál, mail plný spamu.
Centrum má velmi propracované antispamove řešení, snad ještě pořád to má na outsourcing. Má to jen dvě chyby: 1) spam nerušeně prochází, 2)potřebné zprávy bývají bez jakékoliv informace odstraněné
moxi
Už jen doručit e-mail(dokonce se jen spojit se serverem!) je tam umění ! 554 acccess rejected ,poor reputation...
Zdravim, vcera mi, po tom, co jsem napsal kritiku na skvelou antispamovou kampan od centrum.cz, mi po 20ti letech zrusili bez upozorneni ucet. Tihle hnupi by meli radeji cistit kanaly, nez pracovat na vyvoji software.
moxi
Je ta kritika někde na blogu nebo to šlo jenntěm co mají máslo na hlavě? To je síla, jak "se vypořádají" s oprávněnou a potvrzenou kritikou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.