Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký NAS server s wifi

Od: spynfo® odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, prosim vas, jakyy a kde koupim?
(bydlim zhruba v oblasti breclav - brno - mikulov, ale zajet muzu i do rakouska).
A rad bych i zrcadleni, kdyz vypadne jeden z diskuu, tak at je na obou to samee...
Diky moc za vase rady. Hezkyy den.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ja dlouhodobe pouzivam Synology NASy jsem s nimi maximalne spokojen, ale asi nejde prez wifi. Nepisete na co Vam ten nas bude?

raton*
hodnocení

1x

Já si udělal NAS ze starého PC... Vyhledej si truenas.. je to opensource a já jsem nad míru spokojen.. můžeš si i udělat RAID zrcadlení

diky za tip, to jsem neznal, vyzkousim si ho, dik

Ta možnost tu samozřejmě je, ale dost záleží na využití. Pokud chcete, aby NAS server pracoval trvale, tak je také potřeba vzít v potaz spotřebu energie. Klasické PC má samozřejmě o dost vyšší spotřebu, než běžný NAS server. Já používám QNAP NAS, ale v podstatě jen proto, že jsem ho kdysi koupil za suprovou cenu na inzerát. Jinak bych tenkrát koupil spíše NAS od Synology.

hodnocení

1x
Osobně bych vzal Synology DS220 (pro max. 2 disky) anebo DS420 (pro max. 4 disky) a k němu malé AP, na které se NAS připojí (např. MikroTik RBmAPL-2nD (mAP lite).
Já bych bral 4 diskový, pro lepší airflow a možnost dalšího rozšíření, ale záleží na financích.
Synology je oproti QNAP mnohem více uživatelsky přívětivější (můžu porovnávat, měl jsem 4-diskový od obou značek), ale u QNAP máte více možností různých nastavení, dalších aplikací, atp.

hodnocení

0x
Já mám Qnap TS 230 (dvou diskový) a po připojení do routeru, do něj můžu přistupovat přes WiFi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]