Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Asus win 10

Od: cacaca odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,
Nejde mi zvuk na mém laptopu Asus, win 10.
Aktualizace provedeny, zvuk bez vstupu a výstupu u ikony je X. Systém preinstalovan a pořád to stejné.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tj
hodnocení

0x
Takhle těžko říct. Systém přeinstalován, aktualizován a pořád nic? Napadá mě smrt zvukové karty... Zkusit dát do nějakého servisu...

hodnocení

0x

Zkusil bych to nabootovat do jiného OS, to napoví, zda je problém v hardwaru či softwaru. Stačí udělat bootovací flashku třeba s Windows To Go (nebo linux). Když zvuk nepůjde ani tam, bude problém na úrovni HW.

Jak udělat flashku:

doplněno 16.02.23 02:09:

Zkusil bych možná spíš ten Linux, ať to neni stejný OS.

ml1

Dneska to neni tak jednoduché, dřív stačilo strčit flešku nebo DVD a bylo to. Dneska se musí registrovat nějaké certifikáty, tak už jsem s těmito radami obyčejným uživatelům opatrnější (vypínat UEFI se často u notebooků nedá). Ale jinak souhlasim, linux je pro tento účel výborný, pokud v něm zvukovka půjde, je to jasné, pokud ne, tak těžko říct (zatím jsem se nesetkal, že by v něm nějaká nešla, dokonce i jedna, pro kterou windows potřeboval extra ovladače (windows obvykle pro zvukovku ovladače nepotřebují)).

Jinak USB zvukovka stojí kolem 200, to by mohlo být řešení. Taky mě nebavil ose furt hádata s notebookem, že jsem připojil repro do jacka a že bych byl rád, aby mi tam pouštěl zvuk. Na připojenou USB zvukovku přepne automaticky (podobně jako to dělá linux, sedmičky to nedělaly). A jack na boku mi může být ukradený. Hry na tom nehraju, aby mi vadily latence nebo zpoždění zvukovky (to může být klidně i několik sekund (vadí při sledování videa), ale většinou je neznatelné, kdyžtak pomůže vyndat a znova zastrčit).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]