Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je čtečka užitečná?

Od: leri® odpovědí: 7 změna:

K čemu je čtečka, je užitečná, chci říct, můžu číst knihy, které v papírové podobě neseženu? A kde získám knihy do čtečky? Jdou někde stahovat zadarmo nebo kde je koupím? Mají i v knihovnách?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Čtení na čtečce tolik nenamáhá oči jako na tabletu nebo mobilu. Také baterie více vydrží. Může v ní být nahráno několik set knih a je pořád stejně malá - neocenitelné na cesty.

hodnocení

2x

Ono zakoupenou nebo půjčenou e-knihu si lze přečíst i na klasickém LCD displeji nebo na mobilu. Výhoda e-ink displeje čtečky je v tom, že byť má podsvětlovací funkci do tmy, tak nesvítí trvale jako LCD, ale v denních podmínkách se chová vlastně jako plocha, na které se zobrazuje inkoust a který lze číst na slunci nebo pod lampou jako běžný papír..

Většina knih se kromě klasického tisku vydává souběžně i v elektronické podobě jak u prodejců, tak v knihovnách k půjčení.

vibe2*
hodnocení

1x

" Jdou někde stahovat zadarmo nebo kde je koupím? Mají i v knihovnách?"

Ano, mají i v kamenných knihovnách.

Zadarmo mají v různých webových knihkupectvích v akci nebo v Městské knihovně Praha

http://www.mlp.cz/

hodnocení

0x
Ano je užitečná. Knihy můžete koupit, půjčit v knihovně, nebo stáhnout (ale to už je mimo tuhle diskuzi)

raton*
hodnocení

0x

je spousta knih zdarma + zbytek lze stáhnout pirátěním přes torrent

To vše můžeš dělat na mobilu/tabletu.. jen na čtečce je to pohodlnější

hodnocení

0x

Výhoda je, že si ve čtečce můžete nést celou knihovnu, když jedete někam pryč na delší dobu.

pom
hodnocení

0x

Já mám dotaz jak ji zase zapnout když jsem ji zavřel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]