Nejste přihlášen/a.
Mám doma 1 router, který dělá domácí sít s internetem.
Potřeboval bych dočasně v technické místnosti připojit zařízení pro odečet energie, nicméně nemám tam přivedený kabel.
Použil jsem starý router, který jsem přenastavil do reřimu "Wireless ISP, AP disabled" (jedině tak na něm fungoval net potřebný pro odečet). a připojil ho k wifi u domácího routeru.
Když se do toho starého routeru připojím kabelem z noťasu, internet mi normálně jede, zařízení pro odečet komunikuje, to by bylo ok. Nicméně chtěl bych se na to zařízení dostat i když jsem připojený v domácí síti.
Domácí síť má ip adresu 192.168.2.xxx, síť pro technickou místnost 192.168.1.xxx, ve stejné síti mi vždy něco nefungovalo.
Když dám ping z technické místnosti na domácí router, tak odezva je, obráceně není.
Poradíte mi, co s tím mohu udělat?
SSID bych dal kotelna, abych věděl k čemu se připojuji...no možná v tom módu se DHCP vypnout nemůže
ještě mne napadá nejde nastavit Klient-router
já když jsem laboroval tak pěkně v jedné místnosti a pak jsem to přemístil..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.