Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Arch Linux - grub nevidí OS

Od: destik* odpovědí: 1 změna:
Zdravím, jakožto docela začátečník v oblasti Linuxu jsem se pustil do instalace Arch Linuxu. Když ale spustím počítač a spustí se grub, ukazuje jenom entry do biosu.
Chyba je v tom, že soubor grub.cfg neobsahuje entry nikam jinam, než do biosu. Do systému se dostanu jen přes iso na flešce->arch-chroot /mnt.
Po provedení příkazu
grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
jsem nedostal zadnou hlášku ve smyslu "found linux ..." nebo tak, takže grub ten systém ani nevidí - nemůže přidat entry do systému do grub.cfg.
Čím by to mohlo být? Děkuji za každou odpověď.

Arch Linux - grub nevidí OS
Arch Linux - grub nevidí OS #2

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, z Vašeho dotazu nepoznám (snad jsem to nepřehlédl), že proběhla instalace (nebo zkopírování) toho OS Linux z flashky na HDD. Doplňte to (nebo proveďte instalaci do PC). Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]