Nejste přihlášen/a.
používám tento router, mám dynamickou adresu od UPC. Používám i WLAN pro připojení s iphone na něm si změřím rychlost dowlandu a je poloviční než je mé max v PC a velmi kolísavá a to když je pc vypnuto. A můj dotaz zní, podle návodu má routru na dioda svítit pokud je zaplý WLAN a pokud jsem spojený např. s iphone tak má blikat, ale mě stalé bliká jako kdyby byl na mém routru ještě někdo připojen používám zabezpečení WEP z heslem je to možné?
1) pokud je to možné tak to zabezpeč přes WPA
2) když změníš mimo šifrování i heslo tak to bude ještě lepší
3) na routeru určitě budeš mít log buď kdo je připojen na wifi nebo alespoň seznam přidělených ip adres. Řekl by že tam bude oboje a v tom zjistíš co potřebuješ.
Šifrování WPA, teď tam máš WEP. Otázkou je zda to umí všechny zařízení co tam připojuješ.
Log, no cokoliv kde je nějaký výpis- system status atd Teď ti to nenajdu přesněji
dobře rozumím nastavím WPA ale nevím jaké číslo mám napsat do kolonky radius server IP a radius port
Tam nedávej nic, dej WPA-PSK
Když si dáš status a klikneš na wireless tak zjistíš kdo je připojen bezdrátově
děkuji za rady WPA jsem nastavil dle vašich pokynů, ale na iphone to nejde tak jsem se zase vrátil k WEP. To jedno nikdo jiný na router není připojen, ale ta dioda stále bliká.
Zdravím,
před DI524 mám ještě ADSL2+ modem. Problém je v tom, že přes tuto kaskádu neproleze FTP, web je docela pomalý, hlavně na odezvy, některé služby jako je email vůbec nefungujou. Může mi někdo prosím poradit jestli neměl stejný problém a jak to nakonec vyřešil.
Nevidim důvod proč by měl být web pomalý, ftp proč by nelezlo, ani proč by nešly další věci.
Byl by problém říci alespoň jak to máš nastavené?
ADSL modem, je předpokládám adsl router a doufám ze je prepnutý do bridge módu- tím pádem spojení navazuje D-link, doufám že to umí je to tak?
Pokud vyhodím pryč ten WIFI router tak PC s ADSL modemem funguje na 100%. Jinak ten ADSL modem je od TP-Link TD-8810B a ten bridge mod nevím jestli je tam, protože to nikde nemů.žu najít v nastavení.
Ale to víš že má: luxus.cz/... asi tak 7. stránka a tam je vidět bridging. Ten novej router pák ale musíš nastavit na PPPoE a jméno+ heslo dáš to které je teď nastaveno na adsl routeru.
Akorám nevim proč píšeš do tématu o úplně jinym routeru
Problém je v tom, že tu krabičku neukecám k tomu aby nastavila bridging a PPPoE, buď to chce jedno nebo druhé, ale nikdy oboje.
Proč jsem to psal sem, no zezačátku se to zdálo jako problém toho DI-524. Tak pardon.
JJ, nepochopil jsi mě. Bridging nastavíš na adsl routeru- ten co má tel. linku a PPPoE autentifikaci musíš nastavit na tou 2. routeru v pořadí, pak to bude funkovat tak že 2. router bude vlastně jediný router a bude navazovat spojení adsl- adsl router bude používat jen jako modem. Je to jasnější?
Tak nejnovější info.
ADSL nastavený na most, WIFI router na PPPoE a k netu se připojí jen skype a nic jiného to neprošťouchne.
Tak už nevím co s tím. Děkuju za rady.
start
spustit
cmd
a napsat: ipconfig /all
zajímalo by měco tam je. IP adresu, masku, bránu a dns jsi nastavil na pc napevno nebo je přidělil router?
ADSL: 192.168.0.1
WIFI Router: 192.168.0.2
NOTAS:
WIFI: odpojeno ale jinak 192.168.0.13 a 255.255.255.0
LAN:
192.168.0.3
255.255.255.0
Zkoušel jsem jak IP napevno tak i přes DHCP.
Stačí nebo ještě mám něco připsat?
Nestaci, psal jsem preci dns, brana
Na adsl routeru dofam dhcp server nejede a ip aby mel pridelovat wifi router
PC-LAN přo pripojení na ADSL modem
-
DHCP ne
IP 192.168.1.3
maska 255.255.255.0
vých.brána 192.168.1.1
DNS 192.168.1.1
PC-LAN přes WIFI router a ADSL modem
-
DHCP ano
IP 192.168.1.3
maska 255.255.255.0
vých.brána 192.168.1.2
DNS 192.168.1.2
ADSL info
-
LAN IP Address: 192.168.1.1
Default Gateway: 88.146.111.45
Primary DNS Server: 212.20.96.34
Secondary DNS Server: 195.250.128.234
Už se v tom nevyznám vůbec. Píšeš zase úplně jiné IP a ty nadpisy mam chápat jak? PC-LAN přo pripojení na ADSL modem to je připojeníbez routeru? PC-LAN přes WIFI router a ADSL modem tohle je pppoe rezim routeru? Jakou ip ma tedy ted router, psal jsi 192.168.0.něco a teď jsi zase v jiné síti...napiš sem jakou ip má router, modem, pc. DNS a bránu musíš mít ip adresu routeru, případně dns zadej třebas jako druhý i nějaké z rozsahu poskytovatele
ADSL modem 192.168.1.1
WIFI router: 192.168.1.2
PC sitovka 192.168.1.3 , wifi 192.168.1.13
DNS jsem zkoušel zadat přímo v PC adresu poskytovatele a nic.
Jinak v tom řetězci ADSL - WIFI - PC když udělám to brinding a pppoe, tak mi net nefunguje.
A čekáš až to naváže spojení? Třeba i dvě minuty?
Dalsi veci...nenastavoval jsem to nikdy primo, hodis mi sem obrazky? Jde mi o obrazky wan nastaveni v tom routeru pri vybranem pppoe. Jde mi o to jak je to tam s ip adresama. Za normalnich okolnosti bych ti rekl ze mas stejne ip rozsahy na lan a wan strane, ale tady si nejsem jisty a potrebuji to videt.
doplněno 03.05.09 23:10:Hele udelej to takhle: ip adresu routeru na lan strane nech, na wan strane dej treba 10.0.0.138, adsl routeru dej na lan strane ip 10.0.0.139, wan bude automaticky od poskytovatele. To co si rikal puvodne tak bude blbost, ale jak rikam, adsl routery nastavuji primo a routuji po routerech, ale tohle jsem jeste nezkousel proto jsem to chtel videt takhle to ale musi behat
Ať tam nastavím co tam nastavím tak výsledek je buď že jede jen skype a nebo že to nejde vůbec.
Asi vytvořím nějaký PDFko s obrázky jak to mám všechno nastavené, protože to už snad ani není možný.
Jen Skype jede při ADSL brinding a WIFI router na PPPoE. Při tom icq a prohlížeč (Mozilla) nejdou.
Ahoj,
používám doma zmínění Di-524, většina věcí, které využívám funguje tak jak má. Neporadil jsem si ale s procházením síte mezi WiFi a LAN. Jak u LAN (PC přes kabel) tak u Wifi (PC přes wireless) fungunje internet a pod., ale PC přes wifi nevidí okolní PC. Pokud je připojím kabelem tak ano. Všechny OS mají stejnou pracovní skupinu (WORKGROUP). Do sdílených souborů jiného PC se dostanu, pokud manuálně napíšu např. JMENO nebo IP, ale do některých PC ani tak... (nehledě na to, že je nevidím v Okolní počítače). Stejně tak mi nefungují sdílené tiskárny a pod. Všechny mají stejnou masku (255.255.255.0), a liší se pouze poslední oktet, tudíž nejsou v jiné podsíti.
Na některých PC jsou XP, na jiných Visty. Ve Vistách po připojení volím PRIVATE a mam povoleno sdileni souboru a pod.
Dříve jsem měl router Asus (nějaký W-520 deluxe nebo tak nějak) a tam se dalo přepínat mezi módy pouze AP, několik LAN přemostěných WIFI a nebo hybrid (typnul bych si, že v tom figurovala zkratka - něco jako WSD) a v takovém režimu spolu bezpečně komunikovali jak LAN tak WIFI zařízení.
Nastavení routeru jsem prolezl křížem krážem, nic, co by to mohlo ovlivnit jsem nenašel
Díky za jakoukoliv radu...
Proč by měly být v jiné podsíti? Vzdyť píšu že jsou ve stejné (192.168.0.x (x = DHCP 100-150) při masce 255.255.255.0).
Na jaké nastavení se ptáš?
Překoukl jsem se V emulátoru jsem nenašel žádné nastavení kde by bylo něco o odfitrování wifi od lan. Ale co třeba firewall? Nemáš povolené jen některé ip adresy na pc? Co ping na ty ip adresy? Jde nebo nejde? Zkus oba směry- na to pc i z toho pc ktere nevidi ostatni
Ping v poho z obou směrů. Win Firewall jsem měl do teď vypnutý (na PC s Wifi - Vista EN), na druhem PC XPpro CZ nevím... Myslim ale, že kdyby to bylo kvuli firewallu, tak bych se na PC nedostal vubec... ja se tam dostanu jen kdyz jsem na kabelu a to musim do toho druheho PC pristupovat pres ALIAS nebo IP... Kdyz dam Network (Sít / Okolní PC) tak mi je to neukáže, broadcast mam zapnutý (Network discovery)
Je to záhada
No pokud ti jde ping (nemuzu tusit co mas za firewall- ja mam pres firewall blokovane ip adresy...) tak se pc navzájem vidí a nehledal bych problém na routeru- nevim co by jsi tam nastavil blbě, spíše je něco špatného nastaveno na wifině
Okolní počítače, to je dost nespolehlivá fíčura, nevidíš to pc ani když dáš okolni pc/cela sit/nazev skupiny...?
No budu rád, když me opravíš, ale budu tvrdit, že tato možnost (celá sít, skupina) ve Vista už není... Prostě v Network zobrazuje všechny dostupné PC ve skupině.
Jinak je krásný že si druhý PC pingnu, ale když nedokážu procházet jeho sdílené složky (a to ani přes přímou cestu - tudíž to není o tom, zda mam někde povoleno či zakázano prohlížení okolních PC), nebo tisknout na sdílené tiskárně, tak je mi to k prdu.
A firewall bych z toho vynechal, když říkám, že mi to nešlo ani když byl vypnutý.
Jediné vodítko je, že přes LAN to jde, a přes WiFi ne. Dalším podstatným argumentem je to, že přes ASUS router to šlo, přes D-link ne, aniž bych měnil cokoliv v kterýchkoliv WIN. Bude to imho routerem a dám ruku do ohně za to, že kdybych z něj teď vyškubal kabely a vrátil ASUS, tak to bude šlapat... Jenže to není řešní. Myslím, že D-link patří ke špičce mezi výrobci sítových špiček a Asus rozhodně nebyl ideální v jiných směrech.
Opravovat tě nebudu, páč vistu nemam moc rád a neznám ji tak to detailu. Jasně, je mi jasný že ping ti je k ničemu, ale zase kdyby to bylo opravdu routerem tak si ani nepingneš, nehledě na to že mě nenapadá co by jsi tam nastavil. Jelikož LAN a wifi jsou na počítači 2 různá připojení a obě jinak nastavená tak bych opravdu koukal na nastavení ve win. Pro začátek zkus wifi připojení witvořit znovu.
Našel jsem po netu pár stejných dotazů, ale žádné řešení, ale všude šlo o Vistu jako u tebe. Pokud se nechceš pustit toho že je to router tak ho vyresetuj do továrního nastavení a znovu ho nastav, ale ne přes průvodce, ale ručně
Cau mam tento router a internet mi bezi strasne pomalu nebo vubec.. ale kdyz ho zmerim tak mi pise ze ma 3Mbit takze by mel byt rychly ale neni muzete mi poradit co bych mohl mit blbe nastavene?
Když podle měření má 3Mbit tak je to v pohodě ne? Odevvu ti to píše taky v pohodě? Co ti běží pomalu? Stahování odněkud? Prohlízeč je pomalý? Neni spíš problém v počítačí potažmo prohlížeči?
kdyz se pripojim prez wifi notebookem taknet skoro nejde..a kablem mam pripojene pc... a tam de net desne pomalu vetsinou se stranka nenacte.. nekdy se po pul minute nacte.. treba seznam...
Nastav si síťové připojení v počítači místo routeru (z routeru vem ten kabel z WAN a dej ho do pc). Hodnoty najdeš na web rouhlaní routeru (položka WAN) a nebo z papíru který ti jistě dal poskytovatel. Tim zjistíme zda to je opravdu routerem... Pojede ti pak jen ten počítač který bude připojený místo routeru!
tak jsem tu mel stryka... nakonec mi v pc net slape rychle... ale v tom notasu prez wifi je to bida..
v pc slape jak ma.. v notasu ktery je pripojeny pres wifi ma plny signal... stranky jako seznam , centrum se nactou ale treba icq.com vubec... kdyz zadam do dcm ping www.icq.com tak mi to pise vyprsel casovy limit zadosti a je tam strata 100% ale treba kdyz napisu ping www.seznam.cz tak ma ping 16ms a jinak na dsl.cz zmerim rychlost a je 3mbit.
Nemáš na routeru nějaké omezení? Nějaké fitrování pro určité ip adresy? Nebo zkus i v počítači zadat ipconfig /flushdns případně potom ipconfig /registerdns
zadne omezeni tam nastavene nemam zabezpeceni tam je nastavene WPA-PSK/WPA2-PSK zadne filtrovani... a to co ste mi napsali sem tam zadal..
Tak připoj noťas na kabel.
Filtry by nebyly nastavené ve wlan (wifi), ale v advance (nebo jak se to v menu jmenuje) a nezáleží na připojení, ale na ip toho zařízení.
Zkoušel jsi už taky noťas projet na viry, trojany a spyware?
ten notas je docela novej... tak mesic... ale wifi jinak de dobre..na jinych siti... kdyz pripojim kablem tak de net vpohode..
Ale mě je úplně jedno zda je novej nebo starej, na to jsem se neptal...
ipconfig /all a porovnej jak se liší při připojení na kabel a při připojení na wifi, případně sem hoď obrázky (síťové připojení... a bezdrátové připojení)
No luštim to
Buď to usekni v malování a nebo to dej na nějaký obrázkový server- třeba imageshack.us/...
Jen se zeptám, máš IP i dns automaticky? IP se zdá, že jo, ale DNS taky? Zkus do dns zadat ip tvého routeru
První část je snad jasná.
Ta druhá- start/nastaveni/sitova pripojeni/ prave tl. na to pripojeni ktere chces nastavovat/ vlastnosti/ protokol tcp ip/ a tam se nastavuje IP (přesně IP, maska, brána- to je jedna volba ručně nebo automaticky) a pak DNS (to je druhá volba buď ručně nebo automaticky). DNS je překlad adres ze jména ( www.seznam.cz) na IP adresy- čísla, proto mě to zajímá
doplněno 11.08.09 21:15:JE mi jasný, že to bude ta největší kravina, ale ono je to těžké když to člověk nevidí a neosahá sám
Primary DNS Address 212.71.150.2
Secondary DNS Address 212.71.146.2
jedine co vim jake to je cislo v tomhle se nevyznam nastavoval mi to stryk..
na Obe jsou nastaveny automaticky...
a na notasu tam je toho trochu vic:
protokol OP verze 6 (tcp/IPv6)-automaticky vse
protokol TCP/Ipv4 (internet protocol verze 4)-tam je to prvni automaticky (IP) ale DSN je tam pouziti nasledujicich adresy servu DSN
tu IP routeru mam dat asi do Uprednostnovaneho serveru DSN ze? a co mam napsat do nahradniho DNS?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.