Nejste přihlášen/a.
Je možné stáhnout 5´ výstřižek z hodinového zvukového archivu Českého rozhlasu. Přes mikrofon je děsivá kvalita. Nebo by pomohlo slušně požádat přímo rozhlasovou stanici?
Děkuji za radu
Dejte audacity (nebo jiném sw) jako zdroj hlavní směšovač zvuku, nebo jak se to jmenuje a normálně pusťte nahrávání. Je to jednoduché, teda vlastně to nastavování dost složité, chce to tak půl hodinky si s tím hrát. Neni to tak dávno, co jsem to tak udělal (zmeškal jsem jeden svůj oblíbený pořad), jen jsem zapomněl vypnout systémové zvuky. A ani nevim, jak to dopadlo, hodinový pořad tam byl, ale nahrávka měla 4 hodiny a nevím co tam běželo dál (jestli totéž od začátku nebo další díly), to jsem ufiknul.
Jinak na stahování z rozhlasu je jak yt-dlp tak ex-pepákův ytd krátký (nedokáže najít co má stáhnout). V dávných dobách měl rozhlas ke stažení mp3 ale to už nemá. Na internetu je řada návodů, jak získat potřebnou url, ale ani jeden z nich se mi nepovedlo aplikovat, musel jsem na to právě přes nahrávání zvuku v reálném čase.
Pokud jste autor, tak na požádání vám to nějak zpřístupní, kolega tohle někdy řešil, napsal do rozhlasu a tam ho odkázali na nějaký archiv, kde to bylo ke stažení hodinu po hodině a on našel svůj výstup. Pak jsme to z toho nějak stříhali (nechtělo se mu schovávat celou hodinu). Ale to už je zase nějaký pátek a může to být jinak. Mám pocit, že to byla nějaká služba, která ani nepatřila rozhlasu.
Jakýmkoliv programem v PC který umí zaznamenávat zvuk jako Audacity, CoolEdit nebo OCam. Stačí nakonfigurovat zařízení nahrávání nastavení zvuku... Já používám ovladač syntetizéru a mixuju to s mikrofónem. Ale vy to mixovat nemusíte. Prostě jen vyberte zařízení ze kterého chcete nahrávat a nahrajete zvuky z PC při přehrávání.
JDovnloader je obdoba FreeRapid Downloa/... jeden z nich zkus. nebo sem hoď link na to, co chceš stáhnout.
Mám velkou prosbu. Díky za Vaši radu, ale do mé hlavy se už toho moc nevejde, je mi 68 roků a dost mě tyto novinky zatěžují.
Bylo by možné stažení části souboru (nebo soubor, ale je to hodinový pořad) a onu staženou část mi zaslat?
Potřebuji onu asi 4minutovou část ve formátu MP3 na vytvoření prezentace pro mého bývalého kolegu, který oslavil 70. narozeniny.
Písničky pro radost
Čas Start 11:30:41
Čas Konec 11:34:37
Pokud to bude možné děkuji předem a náklady hradím.
No mají to hezky zamotané, aby to nešlo. Stahuje to celý den naráz. Ale snad si s tím zítra poradím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.