Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám doma starší počítač s přípojkou RJ 11 pro modem. Mám zájem o nový notebook ale na nových počítačích toto připojení chybí.Můžete mi poradit nějaký adapter? Děkuji za odpověď Karásek
Nechodi v opravně mi řekli že se jedná o starý tip Aspire 5315 mám na něm vindows xp a prý to nelze předělat na 10 Bylo mi řečeno že mám zakoupit nový počítač ale žádný nemá mojí přípojku na modem tj RJ 11 tak hledám nějakou redukci abych mohl do nového počítače použít svůj kabel
Aspire 5315 má interní modem. Zeptejte se poskytovatele internetu, jaký signál máte v tom kabelu, jestli je modem potřeba.
Když si tam nainstalujete sedmičky, tak nemusíte nic kupovat. Máte nějaký důvod mít desítky?
Váš NTB utáhne s bídou W7, a to ještě po doplnění RAM paměti na max. povolené 2GB. Takže koupě nového NTB je na místě. Nejjednodušší řešení připojení internetu je " redukce"RJ45 na/.... Jeden čas jsem před několika toto připojení používal naprosto bez problémů.
Pokud mát skutečně RJ11, existují i takové redukce. Stačí do Googla zadat "redukce rj11 na usb"a vyjede vám nabídka.
Připojení internetu přes telefon patří snad už minulosti stejně jako fax. Ona i telefonní linka díky cenové politice monopolního operátora.
Tuhle přípojku mám třeba na multifunkční tiskárně kvůli faxu, ale fax jsem nikdy odesílat nezkoušel, ani nevím, kam bych ho odesílal.
Telenonní nebo faxmodem (či obojí v jednom) se snad stále dá koupit do USB, ale pokud se budete připojovat na státní linku, nezapomeňte na ohlašovací povinnost (neni potřeba žádné dovolení, jen ohlášení, teda pokud se to nezměnilo za ty roky). Teda já koukám, ale telefonní modem opravdu asi už normálně neexistuje, dneska v době wifi a LTE, kdo by ještě používal dial-up. Ale to nevylučuje použití nějakého staršího případně s adaptérem COM->USB pokud by nebyl přímo na USB. Na připojení internetu notebooky konektor maji, ale jinak USB adaptér je teď bez problémů i ve windows 10 (ještě sedmičky potřebovaly ovladač, linux ho měl v sobě).
pořád se dá používat, já mám na ThinkPadu T420 také vstup pro telefonní linku takže je uvnitř modem.Ten dotaz ale směřoval na rozlišení RJ11 a RJ45 což laici hlevě vyššího věku nemusí rozlišit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.