Nejste přihlášen/a.
Ahoj, momentálně máme pevný internet přes O2 (televizní zásuvka, z ní kabel do rozbočovače, pak do routeru a z něj do PC + ostatní elektronika přes wi-fi), ale uvažujeme o změně na tento bezdrátový internet.
Co tato změna obnáší? Nerad bych absolvoval vrtání a tahání kabelů přes celý dům... Předpoládám instalaci wi-fi antény někam na střechu. Od antény jde napájecí a síťový kabel? Pak ještě pravděpodobně musím mít wi-fi router. Tam mi jde o to, jestli může být třeba na půdě a zapojím do něj ten síťový kabel nebo musí být někde např. v obýváku a pak tahat síťový kabel přes celý dům. Díky za objasnění.
Asi mám štěstí, ale málokdy když je tuhé počasí, sněžení, déšť, ranní námraza, pozoruji zpomalení nebo výpadky (odhadem tak v desetině případů když je špatné počasí)
když je wifi připojení dobřé provedeno a zapojeno tak to vydrží nepřizen počasi a vše okolo ,ale kabel je kabel mrkněte se na mapainternetu.cz/... jaké máte ve své lokalitě poskytovatele a na jaké technollogi
Díky za rady, znovu to zvážím.
Ještě bych měl dotaz k přechodu na jiný tarif u O2. V nabídce mají 2 modemy v ceně 4 a 6 tisíc. Stačil by mi současný modem (jiný než nabízejí, nekupoval jsem u O2) nebo je podmínkou zakoupení jejich modemu? Díky
Nemusí být koupený od O2, je ale výhodnější koupit z jejich nabídky, protože všechno, co prodávají, funguje bez problémů na první zapojení a ke všemu mají na svých stránkách návod a firmware. Kvůli změně tarifu modem měnit nemusíte. Kdybyste snad chtěl mít doma 5G, tak H267A se dá koupit do 1 000 Kč.
Možností je vícero. Zpravidla jde k anténě jen anténní (koaxiální), po kterém jde i napájení, do modulátoru, ze kterého jde ethernet do routeru. Na půdu bych ho nedával, protože tam se mění teplota a v zimě tam bývá vysoká vlhkost, ale můžete ho dát pod strop pod půdou. Samozřejmě signál wifi bude tím slabší, čím dál od routeru budete a čím víc zdí a jak tlustých bude signál procházet.
tak záleží na tom co tam chce dávat, jestli jen antéhu na WiFi nebo celý WiFi box, podle toho se pak tahá zbytek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.