Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vadná grafická karta

Od: petr3 odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, měl bych takovou otázku ohledně mého monitoru nebo spíše grafické karty. Nedávno se mi stala taková nehoda a můj počítač spadl z téměř minimální výšky, od té doby mi nefunguje přenos signálu do monitoru z grafické karty. Mojí otázkou je zda bude závada spíš na konektoru nebo v grafické kartě jako takové nebo zda by byla ještě možnost toho, že by chyba byla úplně jinde. Předem děkuji za všechyn typy a rady.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

A co grafická karta, pořádně zastrčená do slotu pc desky? (vytáhnout a znova zastrčit)

petr3
hodnocení

Ahoj to jsem zkoušel a nepomohlo obávám se že to bude něco s tou grafikou protože konektory se mi zdají být v poradku

olinl
hodnocení

0x

Co nefunguje-zvuk, obraz nebo obojí? Zkontroluj kablíky z PC do monitoru zda jsou všude dobře připojené v konektorech a vyzkoušej i případně jiné výstupy z Grafické karty(HDMI, DP, DVI, VGA/D-Sub-nevím co tam vše máš).

petr3
hodnocení

Zvuk to nevím ale je to jenom obraz "No signal"
olinl

Vyzkoušel si i jiné výstupy z té dedikované Graf. karty? Tu Grafickou kartu můžeš vyzkoušet téměř v každém novějším počítači, který má stejný slot/konektor/sběrnici-většinou sběrnice PCI-e(podle typu tvé Graf. karty). Pokud máš v blízkosti servis počítačů(elektroniky), tak tam s GK zajdi, pověz o problému co nastal a jestli by to v nějakém počítači nevyzkoušeli, že jim dáš za to nějakou flašku alkoholu nebo nějaké ty koruny..

hodnocení

0x

Co si máme představit pod tím pádem z minimální výšky? Milimetry, centimetry, decimetry...

Vyzkoušej jiný kabel, jestli má PC intergovanou grafiku, tak zkus zapojit tam.

petr3
hodnocení

Ahoj hele integrovanou nemám a ten počítač jsem preklopil a spadl (spadl na druhou stranu z místa kde je připojena graf. Karta)

Co tam je za procesor a desku? Nepoškolil se překlopením kabel od monitoru, že by se jako v konektoru natáhl nebo vyrval? A ještě jeden dotaz. Počítač se normálně rozeběhne? Jestli tam máš klasický HDD, tak mohl tím nárazem umřít docela.

petr3
hodnocení

Kabelem to určitě nebude protože jsem jich zkoušel víc a co mám za procesor to upřímně netuším ale nebyl nijak výkony/dráhy
petr3
hodnocení

A počítač normálně funguje vše jak má krom Teda toho signálu do monitoru (i monitory fungují)

Jestli má počítač ještě zvlášť svoje připojení grafiky na základní desce, rozuměj integrovanou grafiku, vyvedenou vzadu na bedně v tom svislém stříbrném sloupci jak je vyveden zvuk a USB, tak to zkus zapojit tam. Ovšem tento výstup nesmí být zakázaný v BIOSu.

tj
hodnocení

0x
To je snadné. Pokud jste už vyzkoušel správné zastrčení GK, tak dále vyzkoušejte její napájení, pak zkusit všechnu ostatní kabeláž, včetně záměny výstupů GK (grafické karty mají více výstupů, ten současný může být k.o. pak bych ještě zkusil to samé na monitoru. Ještě vyzkoušet záměnu slotů na MB. Nakonec přichází poslední možnost, a to poprosit kamaráda o součinnost. Zkusit záměnu kabelů, pak záměnu monitorů a nakonec zkuste jeho G.K. Tím odhalíte závadu. Jestli nemáte na MB další slot pro GK a pokud to přesto nepůjde, tak může být vadný samotný slot paměťové karty (karty jsou s chladičema těžké a tak dostávají zabrat, i když to bylo za malé výšky, tak to ale mohlo stačit).
doplněno 04.02.23 10:47: Napsal jsem ten konec trošku zmateně a už mi vypršely 2 minuty na úpravu. Může být poškozený slot pro paměťovou kartu a také její sběrnice... Těmi testy to odhalíte.
petr3
hodnocení

Tohle vše už jsem zkoušel obávám se že ale bude problém se samotnou grafickou kartou. (přesněji zkoušel jsem různé kabely tak i monitory též i počítače<-na těch to fungovalo) nejsem technik ale osobně si myslím že bude závadě čistě na GK protože kabel i konektor vypadal na oko nepoškozeně
tj
Pak se nedá nic dělat. Bude to tou GK. Potvrdit to můžete tím, že dáte GK na jiné PC. Možná se prostě poškodil nějaký spoj na sběrnici (to co strkáte do slotu), na ní kromě uchycení ke skříni v zadní části šroubkem visí celá GK, takže tak...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]