Nejste přihlášen/a.
Poradil by prosím někdo, jakou koupit dodatečnou RAM pro starší noťas Acer Aspire V3 - 731?
Stávající je 4 GB, nová by měla stát ideálně pod 500 Kč.
Děkuji za případný odkaz na konkrétní, odpovídající zboží. Díky.
Tady podle toho štítku se nelze řídit.
Otevři příkazový řádek (napiš cmd do vyhledávacího políčka vedle Start), dej Otevřít jako správce a napiš tam příkaz:
wmic MemoryChip get (klidně to zkopíruj odtud, ctrl+v do přík. ř. a Enter)
Vypíše ti to veškeré info o RAM.
MemoryType vypíše číslo, které charakterizuje určitý typ modulu operační paměti RAM. Například hodnota 20 říká, že se jedná o paměť DDR. Operační paměť typu DDR2 je charakterizována číslem 21, paměť DDR3 má přiřazenu hodnotu 24 a operační paměti DDR4 odpovídá hodnota 26. Někdy se vám ovšem může zobrazit hodnota 0, a pak je třeba zamířit k parametru SMBIOSMemoryType.
Capacity zobrazuje kapacitu operační paměti RAM v bajtech. Pro modul o kapacitě 8 GB RAM se zde objeví hodnota 8 589 934 592.
Speed udává podporovanou hodnotu rychlosti operační paměti RAM.
Configuredclockspeed udává hodnotu rychlosti, kterou vaše operační paměť RAM aktuálně používá.
DeviceLocator vám prozradí, do kterého fyzického slotu na základní desce systému je modul operační paměti RAM zapojen.
FormFactor označuje typ a fyzickou podobu modulu operační paměti RAM. Obvykle zde najdete hodnotu 8, která odpovídá modulům typu DIMM, které se nacházejí ve stolních počítačích, popřípadě hodnotu 12, která odpovídá modulům SODIMM nacházejícím se v noteboocích.
Manufacturer udává výrobce modulu operační paměti RAM. Někdy se zde může objevit parametr Unknown (Neznámý).
Serialnumber představuje sériové číslo hardwarového modulu paměti RAM. Tento parametr se vám bude hodit prakticky pouze při jednání s výrobcem, když budete u daného modulu řešit nějaký problém, který se tohoto modulu týká.
Partnumber udává modelové číslo výrobce daného modulu operační paměti RAM. Tento údaj oceníte v kombinaci s internetovým vyhledávačem Google pro identifikaci operační paměti RAM nainstalované v počítači. Díky tomuto údaji zjistíte, zda si budete moci tuto paměť koupit. (PC World)
a je tam místo pro dodatečnou RAM, tedy slot? Já když upgradoval starší notebook, tak jsem starou musel vyndat a koupit 8 Gb, měl jsem jen jeden slot. Jináč jsem teď upgradoval i starší PC a DDR3 jsem koupil v Mironetu. 8 Gb stála cca 550 Kč.Existují weby, které vám vypíší typ RAM kompatibilních s vaším notebookem. Dle jednoho má váš notebook
DDR3 PC3-10600 1333MHz SODIMM
třeba tady
Každopádně já bych starou 4 gb vyhodil a koupil novou 8 gb.
A teď k nevyžádaným radám. Větší parádu udělá výměna HDD za SSD, pokud ještě neproběhla.
Zrovna jsem chtěl o tom disku napsat taky. Když tazatel rozšíří RAM na 8 gb a za litr koupí SSD, tak se mu noťas zrychlí. Beztak se ptá, pač se mu zpomalil. Ale tu RAM bych navýšil taky, 4 GB je dnes vražda.
Děkuji za pomoc. Ten výpis zkusíme.
Výměně SSD se známý brání kvůli přeinstalaci Win. Vyzná se v tom ještě méně než já. Teď přeinstaloval W8 na W10, čímž se to ještě více zpomalilo. Nevíme jestli je jednodušší přeinstalace, nebo nějaké to klonování...
Výměně SSD se známý brání kvůli přeinstalaci Win. -
co to je za blbost? .. můžete klonovat disk a nebo lépe - provést čistou instalaci, starý disk s daty napojit přes redukci...
aktivace W10 je na základní desce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.