Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myslíte že je tento notebook dobrý?

Od: luciek* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den. Mám možnost koupit levně tento notebook :

NOTEBOOK - HEWLETT PACKARD - OMNIBOOK 900

• Procesor: Intel Pentium III

• Operační system: Windows 98

• Paměť: 64 MB

• Obrazovka: 15´ rozlišení: 640 x 4800 pixel

• Přídavná zařízení: tiskárna Hewlett Packard + CD jednotka + disketová mechanika + nabíječka

• Infraport, USB port, česká klávesnice, síťové adaptéry, modem

Chtěla bych ho pro studentské účely, psaní, ICQ, občas filmy a hlavně na internet (aby byl alespon trochu rychlý). Myslíte že by byl ten notebook vhodný? Díky .

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Ahoj, doporučím ti spíše netbook než notebook a to hlavně z důvodu již výše zmíněných oběma chlapíky a také mým zastáním že na tvé požadavky je to úplně ideální, pokud by ti nevadil krapet menší LCD, dostaneš za to zase velmi dlouhou výdrž baterie a ticho které nebude rušit větráček, pořídil jsem si netbook a praktikuji na něm vše co požaduješ ty+ hraji jednu akční hru s docela náročnou grafikou atd a celkem to i tak malé pc stíhá.Takže jako studentce ti doporučím netbook...je to geniální věc, něco mezi PDA a notebookem..s pozdravem Adam.
*cteni*
doplněno 25.03.09 23:51: Nejhorším produktem Microsoftu byl jeho Operační sytém...
WinVista ale zavedli novou úroveň slova nejhorší...
Můj názor a spousty lidí kolem...
luk*

Úplně souhlasím :)

Už jen bezpečnost Windowsů je ta tam...*smich*

Pokud být bezpečně na netu -

tak linux :)

hodnocení

0x

Koukám že hlavně záleží na ceně,no ty filmy by někdy mohl být problém(ani asi nemá DVD rom),jinak to ostatní o.k.

celp*
hodnocení

0x

Na psaní ano,ale jinak Windows 98 nemají tech.podporu.Filmy s oper.pamětí 64 MB to snad ani nepůjde.Do tohoto modelu dávali procesor 450 MHz což je dost pomalý na dnešní poměry.A HDD asi 6GB.Grafika taky nic moc.Chce to ještě trochu našetřit a koupit něco výkonějšího.Na trhu je přetlak notebooků.

Odpověď na otázku zní v roce 2000 byl dobrý.

tomh*
hodnocení

0x

Levně znamená kolik? Za tento šmejd s prominutím bych nedal ani pět set! Operační Paměť 64 MB? Vždyť to už dneska nemají ani PDA! A co WiFi? Tutově ho nemá. Na výdrž baterky se nebudu ani ptát. Vždyť se koukněte na netbooky. Sám mám ASUS Eee PC 901 za 9tis. a je to plnohodnotný notebook s velmi dobrou výbavou, na baterce mi drží 5 a půl hodiny..kupovat staré byť repasované krámy je dnes pasé..ceny klesly a není problém už za 6 tisíc zakoupit nový noťas...

Za 6 tisíc? Sorry, ale to bych si raději koupil repasovaný a dokoupil baterku za cca 2 tisíce pokud by už byla v repasovanym špatná. Pokud uvažuješ alespoň trochu o notebooku a neměl by to být repas tak se ani nekoukej pod 13-14 tisíc. Asus ee neni notebook takže to bych sem vůbec nepletl.

Jinak k otázce, je to velmi starý noťas, opravdu záleží na ceně a na tom zda tam byla měněná baterka a vydrží na ni nějakou dobu tak stejně bych do toho nevrážel víc jak pár stovek, stačí kouknout tady: aukro.cz/...

tomh*

netbook je plnohodnotný počítač, tak nevím, co tu nacvičuješ? To co jsi právě napsal je neskutečný blábol. Pokud nebudu brát repasované IBM Tčkové řady tak se nemá o repasovaných noteboocích smysl bavit! Co se týká netbooků, jejich cena začíná na 6-7 tis. a za tu cenu dostaneš počítač, který zvládá office, internet, ,..atd. Já na něm dělám webovky, programuji a navrhuji informační systémy. Nesnáším lidi (slušně řečeno), kteří o něčem plácají a sami si to ani nevyzkoušeli..

Pokud by chtěl klasický 15,4" notebook, velmi dobrý model je HP 550 (kolem 11 tis.), který je jak kvalitní tak i dostatečně výkonný...pokud bych měl mluvit o dražších, dostala se mi na stůl Toshiba v hodnotě 18tis. a co jsem viděl, tomu se mi nechtělo věřit. Nic extra, tu cenu zřejmě dělaly repráčky od Harmanu a leský (k ničemu) design...jako každý má na toto svůj názor, ale né vše drahé znamená kvalitní a nejlepší...

Tak já nevim, v otázce je úhlopříčka 15, pokud si vyjedu tohle označení na netu tak najdu 13,3. Čili každý se bavíme o něcim jinym, má reakce byla ať nedáváš netbook za notebook.

Proč by se neměl smysl bavit o repasech? Proč zrovna IBM? Dají se koupit i jiné notebooky. U nás se používají hlavně DELL, dají se koupit i repasované a že by byly méně kvalitní než IBM to bych rozhodně neřekl.

13-14 tis je průmer pod který se moc teď nedostaneš, ano měl jsem říci že nesmíš koukat na celerony a bez systému.
Ale hádat se tu stále nebudem...

tomh*

No jde vidět, že jsme každý myslel něco jiného, ale pokud v úvodu psala, že to bude na net, ICQ, studia, tak bylo mojí povinností zmínit netbooky, protože pro slečny to je ideální a co si budeme povídat. Nemyslím si, že by se jí repase IBM,DELL apod. líbily a jelikož znám holky, dají hodně na vzhled. Koneckonců je to na ní, já svůj názor vyjádřil, více netřeba...

za 6tis jsem koupil HP, Core 2 DUO 1,6GHz, 2GB RAM, 120GB HDD, wifi, bluetooth, DVD-RW, širokoúhlý 15", nová baterie.

No, ten výše uvedený bych určitě nebral, bude s ním více starostí a vzteku než užitku. 64MB RAM jsem už neviděl několik let... Snad kdekoliv jinde najdete násobně lepší nabídku - tato Vás okrádá! ;)

adam24*
hodnocení

0x

sry ale nwm jestli je dobry ale myslim ze ne

1) disketova mechanika uz se moz nepouziva

2) rozsireni obrazovky je male

3)CD jednotky dal bych si CD-DVD jednotku

4)operacni system windows 98 to uz fakt ne pokud ces na ICQ uceni firmy tak doporucuju Windows Vista

nebo ete jedna moznost muzes si neco precist na internetu *cteni* ale jinak si myslim ze moc dobry neni

luk*

Windows Vista jo? *blee*

Hroznej systém a šílený nároky na HW :(

Ani náhodou.

Max. Windows XP :)

doplněno 25.03.09 20:56:

Tento notebook nene.

Našetři si radši penízky a kup si lepší. :)

alf*
hodnocení

0x

pokud Ti ho někdo dává, tak ho vem, na internetu si moc neužiješ, s tím rozlišením budeš většinou posouvat stránky i vodorovně. S win 98 je stejně lepší na net ani moc nechodit. Pokud na něm spustíš originálního klienta ICQ tak myslím už nic jiného nepojede.

Nevidím cenu, jen někde v odpovědích jsem zahlédl cenu 6000, to už raději za 7 nějaký netbook. Zadarmo na první rozkoukání, měsíc šetřit a pak si koupit něco použitelného, to ano. Potom vložit do kontejneru na elektroopdad, sám počítač podobných parametrů odnáším v sobotu do kontejneru, jen HDD tam je asi 40.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]