Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde smazat složka ani soubor v ní

Od: lubombar® odpovědí: 10 změna:

Zdravím.
Ve win7 jsem objevil podezřelou složku s jedním souborem vault.db (obr1). Nejde smazat ani nejde upravit oprávnění, nejde smazat ani pomocí IOunlocker. V poznámkovém bloku vypadá (obr.2)
Co můžu ještě zkusit před reinstalací?

Nejde smazat složka ani soubor v ní
Nejde smazat složka ani soubor v ní #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

3x

Tam si antivir Avast ukládá podezřelé soubory.

Pokud ten antivir je nainstalovaný, tak si přístup k tomuto adresáři blokuje pro sebe. Pokud už ho v počítači nemáte, tak by to mělo jít zlikvidovat. Sahat do interních souborů důležitých programů opravdu není dobrý nápad.

hodnocení

Jestli to patří k Avastu, který mám, pak jsem v klidu.
Otázka jenom zůstává proč ta složka není schovaná v Users v Program Files.

Tak to se musíš zeptat autorů. Ale podle mne to potřebovali na nějaké pevné místo rychle dostupné bez prolízání adresářů.

hodnocení

Příliš nevěřím vašemu tvrzení že složka je součástí Avastu. Podařilo se mi ji pomocí IObitunlockeru smazat.
Po restartu Pc je vše OK včetně Avastu.
Mohl jsem si to risknout smazat neboť stejně OS plánuji reinstalovat.

Nejde smazat složka ani soubor v ní #3

hodnocení

0x
Máte antivir? AVG? Nebo jiný? Odkladiště podezřelých souborů...V antiviru vyprázdnit podezřelé soubory a následně prázdnou ji u některých verzí lze smazat..

111®
hodnocení

0x
Nejde to ani v nouzovem rezimu?

Nainstalovaný antivir se stává součástí operačního systému. A zlikvidovat nějaký systémový adreeář nemusí dopadnout dobře.

hodnocení

0x
Z4ejmě je otevřený handl.
Process explorer ctrl(L nebo f) cesta, — najde ti to proces. Nenínzručeno že pude smazat.

ml1
hodnocení

0x

V nouzi by se dal použít live linux (dá se nabootovat z cd nebo flešky). Ale pokud je to součást antiviru, tak to asi není rozumné mazat. Podobně jako windows bez problému smaže linuxové systémové složky (třeba .trash, lost+found) tak linux smaže zase ty windowsovské (system volume information, $recycle.bin, hyberfil.sys), ale je potřeba být opatrný a nesmazat něco důležitého.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]