Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vodafon - mylné hlášení o nedostupnosti volaného

Od: kackac odpovědí: 11 změna:
Prosím o radu. Již delší dobu se mi stává, že volám mamince na mobil a operátor (obě Vodafon) mi hlásí, že volaný účastník není dostupný. Maminka má přitom telefon u sebe, zapnutý, nabitý. Je úplně jedno, jestli je zrovna doma (nebydlí ve sluji) :) nebo venku. No a po chvíli jí přijde SMS o zmeškaném volání. Naopak se nám to nestane nikdy. Příšerně mě to vytáčí.
Nemáte prosím někdo radu, čím to je a co s tím? Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

1x

Asi tam není pokrytí,signál všude.

kackac
hodnocení

Rodiče bydlí přímo v centru krajského města. Absencí signálu to rozhodně být nemůže.

hodnocení

1x

Pokud nebydlí na konci světa a sousedé nemají stejný problém, pak má problém nejspíš její telefon.

makak
hodnocení

1x
Taky to vidím na chybu telefonu, neodpovídá z nějakého duvodu sítí na signalizaci.

hodnocení

1x
Já bydlím v obci 15 km od Brna a pokrytí je zde taky zofalé. Do "sluje" se mi na 90 % se mi taky nedovoláte. (Obzvláště zábavné je mávat mobilem u okna, nebo pobíhat po dvorku, aby mi přišla sms pro elektronické bankovnictví. A několikrát denně.)
Ale samozřejmě to může být i problém v GSM mobilu vaší mámy. U jednoho staršího mobilu jsem to měl tak, že se mi neślo dovolat, když jsem byl na datech.
Požádejte mámu, ať se sem tam koukne, co jí ukazuje ikonka GSM signálu. Jestli neukazuje "málo čárek", nebo fokonce ztrátu signálu.
kackac
hodnocení

Moc děkuji. Má starší Samsung. Na tu ikonku se podíváme, to mě nenapadlo.
makak
Proč nepouzivas vowifi?

hodnocení

1x

Pro jistotu bych dosel do vodafonu nechat zadarmo vymenit fyzickou sim. Muze byt poskozena a nebo jestli je stara tak muze hure fungovat.

hodnocení

1x
Překontrolovat jestli má zapnuté VoLTE, přesně takhle se to může projevovat.
Pak může být vada opravdu v telefonu.
Takže ideálně zkusit jiný a pak si vypsat nějaké časy kdy se to stalo a zkusit naťuknout operátora.

hodnocení

0x
Dobrý den,to samé se někdy přihodí u mého mobilu. Operátor Vodafone.Priklanim se k tomu,že chyba bude v aparátu. Stává se mi to na místě kde je signál v pořádku,tim to tedynebude.

ahoj*
hodnocení

0x

Zkus mamince dat jiny mobil, kdyz nepomuze, vymenit SIM, posledni moznost je vymenit operatora (prenos cisla)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]