Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás,
vůbec se neorientuji v CPU pro notebooky. Potřeboval bych seřadit následující CPU dle jejich výkonu. Je mi jasné, že ne všechno říká označení CPU bez GHz, ale přesto si myslím, že to jde obecně říci. Tohle je můj tip a určitě není správně
- Celeron
- Celeron M
- Pentium
- Pentium M
- Pentium 2
- Pentium 3
- Pentium 4
- Centrino
- Core Solo
- Core 2 Duo
- Core Duo (Centrino Duo)
To nejde tak jednoduše říci, nejlepší z tehcto je Core 2 duo. Jinak celeron a pentium M jsou mobilní odnože celkem výkoných procesoru- mají jen menší nároky na napájení, čili celeron M klidně může být lepší než P3 a Pentium M může být klidně lepší než P 4.
Centrino pokud si pamatuji tak je jen architektura P4 ne?
jj Centrino není CPU. Něco jako Puma u AMD.
Jako tak jak říkal kolega přede mnou, nejde to přesně říci. Doporučuji zakoupit časák CHIP, tam máš tabulku mobilních procesorů..
nechce se mi to nějak moc studovat. Stačí mi, že mám doma Core 2 Quad a u NB jsem vsadil na Core 2 Duo na 1.6GHz a budu doufat, že to stačí
1.6 mi přijde celkem málo, ale nemám s NB zkušenosti a s jejich CPU už vůbec ne, chybí mi srovnání, které brzo poznám
Ale ale, snad jsi se nedal no notebooky hoď link, alespoň do pošty
Ten muj je core 2 duo na 1,66, s tím co máš na desktopu se to nedá srovnávat, i disky jsou u noťasů pomalejší, ale co by člověk nechtěl od notebooku :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.