Nejste přihlášen/a.
Koupila jsem nový hub a poškodil mi složku(vím to na 100%protože vyzkoušeno na 3 zařízeních ,stolní Pc se po zapojení hubu odmítlo zapnout ,jeden noťas totéž -nešlo nic -a poslední noťas se zapl na moment otevřel složku a hned vytuhl také po vyndání nového hubu a zapojení o5 starého se stolní PCspustil, ale ta na moment otevřená složka na externím harddisku který jsem do nového hubu před tím zapojila se poškodila.Alza s tím odmítá něco dělat ,že neručí za data ,mám naději že mi někde složku obnoví a když tak kolik to tak stojí -děkuji .
HD je v pořádku-vše ostatní co na něm otevřít lze ,nelze a závažnou chybu hlásí pouze ta podsložka psi ve složce Zvířata - ta ,kterou jsem otevřela přes ten nový hub který dělá zle
hub jen v reklamaci vzali z5 ,ale za data prý neručí
Dobrý den, je to tak, že máte připojený k PC ext. HDD, který je normálně funkční, vše tam jde otevírat, ale jen jedna konkrétní složka je nedostupná? Nebo je ten ext. HDD nedostupný celý (a vše na něm)? Zkusil bych připojit ext. HDD k zařízení s OS Linux, jestli by si s tím poradil (zatím asi zkoušeno jen pod OS Windows). Zdravím!
Tak to je ta lepší varianta, protože ext. HDD není poškozen. No, dokud tam nebudete přidávat další data, tak to třeba obnoví program typu Recuva. Ovšem, mně nikdy nepomohl.
Pokud je to ext. SSD, tak by to mohlo být v jednom místě poškození nevratné. Takto jsem si zničil špatným odpojením flashku a abych ji nemusel vyhodit, tak jsem ji potom musel naformátovat na dva oddíly s vynecháním vypáleného místa.
Ano všechny ostatní složkky otevřít jdou,nelze pouze ta která se na moment otevřela-tedy psi (je to vlastně přesněji podsložka ve složce zvířata)
ivy5 - ano, to je ext. HDD, kapacita 1TB, velikost 2,5", který je za provozu trochu slyšet. Více, bohužel, neporadím. Ale poškozený by neměl být.
Existuje více způsobů jak na to jít. Nejdřív je dobré zjistit, jestli je v pořádku hw, tedy ten extrení harddisk. Pokud ano, tak je možné se o obnovu pokusit doma. Pokud je to chyba hw, šance na úspěch je minimální a je lepší svěřit to odborné firmě.
Jinak reklamace v alze nejsou snad problém, taky jsem tam jeden externí disk reklamoval, pro windows vůbec neexistoval, linux ho načetl a dozvěděl jsem se, že je chyba (chybný sektor) při čtení jedné kopie tabulky mft (naštěstí jsou dvě na odlehlých místech disku, linux použil tu záložní (což právě windows neudělal a disk rovnou odpojil/zamlčel), já data z disku zkopíroval a disk odnesl na reklamaci, stačilo úplně že se windowsu nehlásí).
Existuje celá řada programů na obnovu dat. Musím zaklepat, delší dobu jsem to nepotřeboval, mám zakoupený get data back, který dokáže z disku dostat dost, ale potřebuje nějaké zbytky datových struktur. Pak je ještě freeware testdisk, který obnovuje data bez ohledu na souborový systém, ale vytvoří spoustu nesmyslů.
Bohužel jsem starší žena takže tomu vůbec nerozumím jak to mám zkusit doma-hd je jinak v pořádku,ano,jen se neotevře a hlásí závažnou chybu ta jedna podsložka ,reklamaci nechtějí uznat že jejich zboží poškodilo data v jiném zboží sice také od nich ,ale to asi je jedno když hd poškozen není jen ta jedna podložka v něm
,tak nevím,podle mě by za to ručit měli ale neručí
Zkuste opravit chyby systému souborů na externím disku:
Průzkumník souborů - pravým tlačítkem kliknout na ext. disk - Vlastnosti - Nástroje - Zkontrolovat.
@ivy5:
tak tam externí disk nevidim
Ale jděte ! Klikněte na Průzkumník souborů, v levém sloupci najdete jednotlivé disky, např. disk C, nebo E: Váš externí se jmenuje E: Na ten použijte mnou popsaný postup. Kdyby disk E: vidět nebyl, tak na ext. disku neuvidíte vůbec nic.
@ivy5: Tak tedy zkuste: Tento počítač - pravým tlačítkem kliknout na ikonu ext. disku (E - Vlastnosti - Nástroje - Zkontrolovat
Je to pokus, zda to pomůže zaručit nemohu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.