Nejste přihlášen/a.
Pro jaké typy spojení tohle jde použít a jak to technicky probíhá?
Jak se to liší od veř.IP formou NAT1:1 a routované?
0x
tu verejnou dostanes na router, a odkudkoli ze sveta se pripojis na svuj router ( pokud to dovolis ) nebo si to proforwardujes porty az na zarizeni co mas za routerem, treba na kameru nebo nas
Já jsem chtěl vědět veřejné IP přes pppoe, tito slovo se ani nevyskytuje v odpovědi
0x
Čili tu ip obdrží ADSL router na wan. U O2 platívalo, že jsi měl stále stejnou, dokud jsi nevyměnil ADSL router.
NAT 1:1 používají většinou wifi ISP, kteří tě mají na své síti a případnou verejku ti takhle NATují, páč mají pár (desítek) natů přes které pouští všechny zákazníky na net. Proto jsou pak super blokace na IP
Té poznámce s NAT1:1 a blokaci nerozumím. Když je blokace na veřejnou IP, tak to to právě odnese ten jeden s tou veřejnou IP a né ti ostatní . A né když veřejnou IP nemá tak to pak dopadne na nějakou i ty ostatní. Tak nějak jsi to asi myslel...
"měl stále stejnou, dokud jsi nevyměnil ADSL router."
A na to jsi prisel kde? Dle mych poznatku verejna IPv4 se u O2 zmenila, kdyz oni vymenili neco na DSLAMu nebo provedli upgrade u nich nebo se v tom proste hrabali
) Zmena koncoveho DSL modemu na to zadny vliv nemela. Takze me takova zkusenost docela prekvapuje.
Ne, odnesou to všichni za tou veřejkou- jedním NATem, čili desítky uživatelů. Co znám poskytovatele přes WiFi tady u nás tak to tak mají všichni. Dokud si neplatis verejku (natovanou)
Ano, mohla se změnit i zásahem na DSLAMU (o tom jsem preci nic nepsal, že by to nemohlo platit ne?), ale prostě to takhle fungovalo. Ted xdsl nemám, ale fungovalo to, používal jsem tu veřejku a za ta léta se změnila jen s modemem a celkem věřím tomu, že to funguje stále velmi podobně a moc často se ti nezmění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.