Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wifi ve všech pokojích

Od: petr83 odpovědí: 11 změna:
Zdravím,
chtěl bych se zeptat…máme 3+1 v paneláku a v obýváku máme wifi router…do ložnice ještě signál trochu dosáhne, ale chtěl bych ho dostat do dětského pokoje, který je přes chodbu dál než ložnice…jde to nějak udělat, abych posílil signál a měl ho po celém bytě?
Díky za rady a tipy

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Ono třeba bude stačit proskenovat, jaké kanály používají sousedé a použít vhodný volný :)
Router bych dal doprostřed bytu. 3+1 musí běžný wifi router (bez šíleného zarušení okolními sítěmi) bez problému pokrýt.
Když tento problém každý bude řešit dalším zařízením, tak se nic nezlepší, jen bude zarušení větší.

riva
hodnocení

2x

Protáhnout tam od routeru kabel a na něj připojit přístupový (wifi) bod.

ahoj*
hodnocení

1x

Mercusys a další opakovače - zpřerážet vám ruce, pro svou pohodlnost přemístit router anebo natahnout kabel zarušíte okolí, jak bezohledné!

tazateli poradím umístit router doprostřed bytu a na nějakou skříň nahoru, tak bude mít nejlepší výhled a signál. Případně si pohrát s natočením antén, nebo změnou kanálu.

hodnocení

0x

Nebo stávající wifi router umístit "uprostřed bytu"...tak to máme, když původně nebyl signál v nejvzdálenějším pokoji dostatečný...

etana*
hodnocení

0x
Teď jsem si zrovna koupila Mercusys a šlape všude jako hodinky. Malé kostky, cena asi 1600, bezdrátové.

jirkazxc
hodnocení

0x
Proscanovat wifianalyzerem v mobilu.
V lockdownu si spousta lidí pořídila mesh a zabrala všechny kanaly v 2,4 GHz.
Přešel jsem na 5 GHz nemám problém s rušením od sousedů.
Pak to chce najít ideální místo na router, např. nahoře na skřini v prostředním pokoji.

petr83
hodnocení

Děkuji všem za rady a tipy. Ještě se chci zeptat, jestli nemá někdo zkušenosti třeba s tímto: czc.cz/...
Používám, funguje bez problémů... prozatím půl roku..
vibe2*

Každý opakovač je cesta do pekel. V každém případě vám sníží přístupovou rychlost na polovinu.

riva

To není dobré řešení. Ale třeba podstatné snížení rychlosti nevadí.

hodnocení

0x

Nevím co a jak tazatel má, ale já mám v pokojo/kuchyni router od UPC, jeho signál bez problémů pokryje nejen byt (ale je malý, to uznávám) ale bez problémů i 60 metrů od domu na silnici. Bydlíme ve 2 patře, cihlák.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]