Zdravím, chtěl bych se zeptat…máme 3+1 v paneláku a v obýváku máme wifi router…do ložnice ještě signál trochu dosáhne, ale chtěl bych ho dostat do dětského pokoje, který je přes chodbu dál než ložnice…jde to nějak udělat, abych posílil signál a měl ho po celém bytě? Díky za rady a tipy
Ono třeba bude stačit proskenovat, jaké kanály používají sousedé a použít vhodný volný Router bych dal doprostřed bytu. 3+1 musí běžný wifi router (bez šíleného zarušení okolními sítěmi) bez problému pokrýt. Když tento problém každý bude řešit dalším zařízením, tak se nic nezlepší, jen bude zarušení větší.
Mercusys a další opakovače - zpřerážet vám ruce, pro svou pohodlnost přemístit router anebo natahnout kabel zarušíte okolí, jak bezohledné!
tazateli poradím umístit router doprostřed bytu a na nějakou skříň nahoru, tak bude mít nejlepší výhled a signál. Případně si pohrát s natočením antén, nebo změnou kanálu.
Proscanovat wifianalyzerem v mobilu. V lockdownu si spousta lidí pořídila mesh a zabrala všechny kanaly v 2,4 GHz. Přešel jsem na 5 GHz nemám problém s rušením od sousedů. Pak to chce najít ideální místo na router, např. nahoře na skřini v prostředním pokoji.
Nevím co a jak tazatel má, ale já mám v pokojo/kuchyni router od UPC, jeho signál bez problémů pokryje nejen byt (ale je malý, to uznávám) ale bez problémů i 60 metrů od domu na silnici. Bydlíme ve 2 patře, cihlák.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.