Nejste přihlášen/a.
Které úlohy obvykle mohou spotřebovávat největší kapacitu internetového připojení v době když nejste u PC ?
Mě napadají pouze:
automatická aktualizace
zapomenutá běžící IPTV/youtube
stahování nějakého souboru
Bittorrent (protokol/software pro decentralizované sdílení souborů)
LBRY (decentralizované Youtube)
Zeronet (decentralizovaná P2P webová síť)
IPFS (distribuovaný - P2P souborový systém)
Které další typy aplikací a úloh/služeb jsem zapoměl? Vyjmenujte co nejvíce?
To úplně nejde takto porovnávat. Když to bude aktualizace o velikosti 100MB tak to bude jiné než když má 100GB.
U bittorentu bude taky rozdíl jestli jsi jedinný seed Terabajtového archivu nebo je vás tam 50. Taky záleží na nastavení jestli jim dáš plnou rychlost nebo omezíš, jestli seeduješ jeden torrent nebo 20, jaké mají připojení ostatní, jestli jsou to samí leecheři atd.
Zeronet, seeduješ svůj blog který nikoho nezajímá nebo super aktivní fórum? Dívá se někdo na videa která seeduješ na LBRY?
Zapomenuté běžící youtube a IPTV tě asi za chvíly odstřihne pokud jim nepotvrdíš že se furt díváš takže nejdřív asi hodně potom nic.
>Které další typy aplikací a úloh/služeb jsem zapoměl?
Můžeš hostovat třeba TOR bridge, federované sítě jako Pleroma, Mastodon nebo Matrix, IRC, TeamSpeak, i2P, lokinet, FreeNet, GNUNet nebo obyčejný HTTP server a tam bude taky záležet jak to zrovna lidi budou používat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.