Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dostupnost obsahu po IPv6

Od: herd® odpovědí: 14 změna:
Tak ze zajímavosti (jelikož mám IPv4) si jinde vyzkoušel používat IPv6 bez IPv4 a jsem zděšen, množství webů dostupných na 6 je tragické minimum,n apříklad skoro žádný eshop, komerční stránky(magazíny, televize) i fóra.
To mě opravdu překvapilo, že to je takhle tristní. V roce 2023. Nebo je někdo kdo se obejde bez IPv4 a nepociťuje to?
doplněno 15.01.23 15:38: Tedy zrovna poradna je vyjímka. Státní instituce to snad mají ze zákona. Ale banky taky jako kdyby o tom neslyšely ani.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vibe2*
hodnocení

0x

A omezuje vás to nějak?

ahoj*
hodnocení

0x

A k čemu je ti to dobré? Kde není poptávka, tam není nabídka a jak jsi sám přiznal, v roce 2023 si to poprvé vyzkoušel. Evidentně to k životu nepotřebuješ stejně jako 99,9999999% dalších

hodnocení

Nemusel bych draze pořizovat veřejnou adresu, notabene kterou nekteri provideri treba nenabizeji
Odpadly by problemy
Herd,
Tvůj dotaz je na ostatní weby, to tě zajímat nemusí když jsi zcela přehodil smysl dotazu. Řeš veřejku, nebo ipv6 u svého ISP.
ahoj*

1/ Kdyz vis jak, dostanes i ipv4 zdarma od tmobile, o2... vodnika nevim nemam vyzkouseno

2/ kdyz jsi mene sikovny, tak treba za 6 korun mesicne.

3/ Kdyz jsi BFU, tak podle ceniku.

jsem si říkal i obludnost, že mi to bude U iPhonu chybět a nechybí. A veřejné Aipy adresy mám, dle 1/ protože jsem si taky říkal že se budou hodit, a vůbec je nepotřebuju. A IPv6 vůbec nevím k čemu by mi mělo být a proč bych se měl zajímat o to, jestli nějaký web je přes ipv6 dostopný... to mi je přece úplně jedno. Anebo tomu asi nerozumím,

Hádám tazateli, že je tomu ještě příliš nerozumíš, tak si to zkus trošku nastudovat třeba na Wikipedii, a pak se o tom můžeme bavit dál, ale fakt mě nenapadá, proč by mě mělo zajímat, jestli seznam cz nebo iDnes cz jede na ipv6

janvesely*

Myslím si, že autor příspěvku spíše nechápe, proč když je nedostatek IPv4, tak se stále nepřešlo na protokol IPv6, když by to z hlediska dostupnosti počtu IP adres vyřešilo problém už (doufejme) navždy.

ahoj*

No, on nedostatku adrese hovoří asi tak pětadvacet let, podle mého názoru je těch adres stále dostatek :) kdo jí potřebuje tak si umí zařídit

hodnocení

0x
Co je to za debilní otázku? Prohlížeče a síťové prvky si s tím poradí.
hodnocení

Co to je za debilni otazku? Prohlizece si neporadi kdyz dostanou odpoved NXDOMAIN , nemohou pokracovat kdyz nedostanou info kam se pripojit. Switchu se to netyka,ty sitova vrstva nezajima,routety to uni, ale sami si neexistujici adresu nevykouzli
Herd
Když jsme u těch vrstev tak switche jsou L2, ale i L3, takže nezajímá bych úplně netvrdil.

111®
hodnocení

0x
Kdyby vedel co je IPV4 a 6 tak by se neptal.
hodnocení

Dobře, tak predpokladame ze nevim co to znamena. A ptam se proc je tak malo webu , ktere bezi na ipv6?

111®
hodnocení

0x
IPV4 je Internetovy protokol verze 4 a novější je IPV6. Ptotokol říká jak se co ma chovat nebo spravovat ci adresovat. Protože se adresovani IPV4 vycerpalo nastopilo rozsirenejsi IPV6. TAKŽE na tom nic neběží neni to operacni system ale sprava netu.
vibe2*

Adresovani IPV4 se nevycerpalo. Ještě stále jsou v některých oblastech (Afrika) IPv4 adresy dostupné.

Adresní protokol IPv4 (typicky ve tvaru xxx.xxx.xxx.xxx) má omezený adresní prostor - teoreticky 2^32 adres (4 294 967 296). Adresní protokol IPv6 (typicky ve tvaru xxxx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx má teoreticky 2^128 adres.

Adresování IPv6 musí podporovat jak poskytovatel internetového připojení, tak připojená zařízení.

cs.wikipedia.org/...

cs.wikipedia.org/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]