Nejste přihlášen/a.
A k čemu je ti to dobré? Kde není poptávka, tam není nabídka a jak jsi sám přiznal, v roce 2023 si to poprvé vyzkoušel. Evidentně to k životu nepotřebuješ stejně jako 99,9999999% dalších
1/ Kdyz vis jak, dostanes i ipv4 zdarma od tmobile, o2... vodnika nevim nemam vyzkouseno
2/ kdyz jsi mene sikovny, tak treba za 6 korun mesicne.
3/ Kdyz jsi BFU, tak podle ceniku.
jsem si říkal i obludnost, že mi to bude U iPhonu chybět a nechybí. A veřejné Aipy adresy mám, dle 1/ protože jsem si taky říkal že se budou hodit, a vůbec je nepotřebuju. A IPv6 vůbec nevím k čemu by mi mělo být a proč bych se měl zajímat o to, jestli nějaký web je přes ipv6 dostopný... to mi je přece úplně jedno. Anebo tomu asi nerozumím,
Hádám tazateli, že je tomu ještě příliš nerozumíš, tak si to zkus trošku nastudovat třeba na Wikipedii, a pak se o tom můžeme bavit dál, ale fakt mě nenapadá, proč by mě mělo zajímat, jestli seznam cz nebo iDnes cz jede na ipv6
Myslím si, že autor příspěvku spíše nechápe, proč když je nedostatek IPv4, tak se stále nepřešlo na protokol IPv6, když by to z hlediska dostupnosti počtu IP adres vyřešilo problém už (doufejme) navždy.
Adresovani IPV4 se nevycerpalo. Ještě stále jsou v některých oblastech (Afrika) IPv4 adresy dostupné.
Adresní protokol IPv4 (typicky ve tvaru xxx.xxx.xxx.xxx) má omezený adresní prostor - teoreticky 2^32 adres (4 294 967 296). Adresní protokol IPv6 (typicky ve tvaru xxxx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx má teoreticky 2^128 adres.
Adresování IPv6 musí podporovat jak poskytovatel internetového připojení, tak připojená zařízení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.