Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pochopení spojení tiskárny s PC přes wifi

Od: michal* odpovědí: 9 změna:
Ahoj neřeším to poprvé a už mě to trochu štve. Člověk si koupí tiskárnu a chce ji propojit s PC pomocí WiFi. Všechno podle návodu šlape až do kroku že ta instalace nenajde tiskárnu. V mobilu tiskárnu najdu v PC ne. Takže jednoduchá otázka. Musím mít v PC WiFi anténu? Protože to nikde v manuálu u tiskáren nepíšou myslel jsem si že stačí, že je připojen kabel z PC do routeru a k internetu. Tuďíš tiskárna do stejného routeru se připojí přes WiFi a hurá jsou spojeny s PC. Ale už je to několikátá tiskárna a nikdy jsem to nepřipojil. Takže koupit nebo nekoupit WiFi? Nechápu proč to nedávaj do návodu. Připadám si blbě a štve mě to
Děkuju za odpovědi uživatelům co mají zkušenost.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Pokud tiskárnu pustíte jen tak, tak si tiskárna vytvoří svojí vlastní wifi síť. Tu pochopitelně z počítače bez wifi antény nenajdete.

Druhá možnost je tiskárnu nejprve nakonfigurovat, aby se připojila ke stávající síti (zpravidla systémem WPS), a pak už tu tiskárnu uvidíte i na počítači na pevné síti.

hodnocení

3x

Krok za krokem, jak připojit tiskárnu k routeru:

tiskárna se nejprve připojí přes USB k počítači nebo notebooku

nainstalují se ovladače

při instalaci se vás to zeptá, zda chcete USB nebo WiFi připojení

při volbě WiFi připojení začne tiskárna hledat WiFi a vypíše seznam

pak stačí najít svůj router, zadat heslo

tiskárna se připojí, dokončí se instalace a USB kabel se bude moci odpojit

tiskárna se pak bude automaticky připojovat k routeru pod zadaným heslem (pokud se heslo změní, je nutné přeinstalovat tiskárnu)

odsud

a doplníte další zařízení

Tohle rozhodně není univerzální návod, některé tiskárny Vás naopak tlačí nejprve připojit k síti a nepoužívat USB (zejména levnější HP modely).

hodnocení

0x
Nemusíš mít anténu k počítači. Já si to už přesně nepamatuji, jak jsem to dělal, ale šlo to ráz na ráz. Jak u woken, tak po čase u Linuxu.

ahoj*
hodnocení

0x

Tiskárna musí být připojena k síti a počítač musí být připojen k síti, pak není problém! A je úplně jedno jestli to připojení k síti je realizováno pomocí LAN nebo WLAN – wifi.

Nevěřím, že tazatel nedostal k tiskárně návod! Tam musí být úplný postup napsaný, i pro úplné tu pony.

olinl
hodnocení

0x

Používám obdobně tiskárnu HP-z mobil. telefonu není problém něco přes wifi router vytisknout(i když to netiskne ihned), ale PC s routerem s připojením přes LAN kablík je problém něco vytisknout, spíš to nešlo. Mám propojen tedy PC s tiskárnou USB kablíkem a nic už neřeším, je to i spolehlivější varianta a pokud vypnu wifi, tak i řešení bez odesílání internetem "bůhvíkam a bůhvíkomu". Nepíšeš tvůj Oper. Systém na PC a typ tiskárny, rádce pletiplot by mohl mít možná zkušenost s daným typem tiskárny a propojením přes LAN k PC+nějaký software a třeba by případně poradil něco konkrétního, mohl bych to potom vyzkoušet i já..

michal*

WIN 11

Canon TS5350a

Jde o to že jsem to taky vždycky musel vyřešit přes kabel ale proč by výrobce něco nefunkčního prezentoval? Musí to nějak fungovat. Tohle je tiskárna u bratra a má jí cca 2,5m od pc takže kabel se nedá použít. Zajímalo mě jestli to někomu funguje

Postup dle návodu pro Canon TS5350 ij.manual.canon/...
A dále (odkaz i v textu v odkazu výše), to je tedy věta...
ij.manual.canon/...
Pro Windows 11 to bude stejné...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]