Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Excel - pravítko v milimetrech?

Od: rotorod® odpovědí: 5 změna:

dobrý den

chtěl bych v excelu (2019) změnit buňky, konkrétně výšku a šířku řádku = právitko. Ale místo bodů (pixelů) bych chtěl milimetry. V nastavení mám nastavené milimetry ale nějak mi pořád ukazuje body (pixely). Nevíte proč? jak na to? Jde to vubec nějak? více na fotkách

děkuji za pomoc

Excel - pravítko v milimetrech?
Excel - pravítko v milimetrech? #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

jde to změnit v Zobrazení stránky. To jak to máš nastaveno na milimetry je správně, akorát excel ti to v Normálním režimu Zobrazí v pixelech. Nicméně dej si Zobrazení > Rozložení stránky > vyber buňku a dej šířka/výška a údaj můžeš zadávat v milimetrech a potom když přepneš do Normálního režimu tak se to upraví. ,)

Excel - pravítko v milimetrech? #3

hodnocení

děkuji za dovyjasnění

a propo: nerozumím, když si nastavím stejnou šířku i výšku buňky v milimetrech, proč jsou jiné hodnoty pak v bode/pixelech. Jakože np. mám čtverec 25x25mm, ale v pixelech to je np 88x94pixelu...a u bodů to jsou ty hodnoty taky ruzny. nevím proč to není stejne? np 88x88pix.

dokážete mi to někdo vysvětlit?

děkuji

bud rad ze to funguje, ja do ted nevedel, ze to jde nastavit, hned jsem si vytiskl ctverec 25x25 a mam radost, ze to sedi.

Ja nerozumim tolika vecem a uz se ani nesnazim to pochopit.

Protože v normálním režimu ti excel zobrazuje pouze "obrazové" pixely. Ty jsou dány stylem "Normální" pro, který je výchozím písmem Calibri 11tka (nebo byla aspoň) a to pro 10x "0".

V režimu Zobrazení se ti ukazují "tisknutelné" pixely u šířky, a ty jsou o něco jiné. Dochází tam k nějakému přepočtu, což je alchymie.

Co se stejné výšky a šířky týká, tak tam je rozdíl totiž ve výpisu hodnoty. Výška se v excelu vypisuje v bodech a né v units či pixelech. Tzn, když si dáš režim Normální a nastavíš třeba výšku na 20 pixelů, tak v režimu Zobrazení budeš mít taky 20 pixelů. Tohle samé u šířky nefunguje.

PS: Ono to můžeš klidně zkusit, když posouváš po 1x pixelu hodnotu tak ti skáče o nějaké 0,xx mm, takže když dáš 20mm tak to najde nejbližší hodnotu násobku 1 pixelu.

hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]