Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dva antiviry

Od: maeda® odpovědí: 10 změna:

Mám na PC dočsně Norton, který za týden končí. Chci nainstaovat již přeplacený Avast Security. Musím počkat až Nortonu vyprší. platnost a pak teprve nainstalovat Avast anebo mohu ještě před tím? Nebudou es "hádat"? Nechtěl bych být ani na chvíli bez antiviru.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

Pro instalaci placeného antiviru nevidím žádný rozumný důvod. S bohatou rezervou stačí vestavěný Defender. Za smysluplnější považuju udržování aktuální zálohy pracovního disku a několikanásobné zálohování důležitých dokumentů. Za 28 let používání domácího PC jsem se nikdy nesetkal s virem, ale několikrát s poruchou disku.

hodnocení

3x

tak ještě týden trápení a pak se těch šmejů k ničemu zbavíte. to už snad vydržíte týden si nechat zpomaovat počítač, obtěžovat se prapodivnými hláškami

hodnocení

1x
Dva antiviry můžou být v počítači současně ale jen jeden může mít zapnutý rezidentní štít. Jinak se opravdu hádají. A ještě jeden problém se může objevit.Některý antivirák má složku karanténa kde si ukládá napadené systémové soubory pro případ, že by jejich smazáním narušila funkčnost systému. Druhý antivirák pak nemusí poznat, že jde o deaktivovanou zálohu a může řvát že našel zavirovanou složku do které se ale nedokáže dostat protože mu "něco" brání v přístupu. To něco je samozřejmě ten druhý antivir.

hodnocení

0x

mužete ho kdikoliv odistalovat dva antviry je blbost budou se mezí bit

já osobně doporučují eset nebo F-Secure

mathew
hodnocení

0x

Nainstalovat ho můžete, ale Norton ho nejspíš označí jako virus nebo aspoň by měl, protože nic jinýho ten Avast není.

tj
hodnocení

0x
To je na vás. Můžete nechat Norton doběhnout a pak nainstalovat nový, nebo rovnou nový. Vždy však mějte jen jeden antivirus. Instalaci proveďte až po odinstalaci starého.
.
.
.
Jsou lepší antiviry a horší. Ale určitě nestačí defender. :-D To že defender stačí říkají lidé, kteří jsou zvyklí jednou za čas přeinstalovávat pc protože je zasekaný nejrůznějšími typy virů. Já používám Eset už řadu let. Nikdy jsem neměl zavirovaný pc. Když byla nějaká hrozba, vždy ji chytil, nebrzdí systém. PC nemusím přeinstalovávat. Nikdy. Pokud používáte internetové bankovnictví na pc tak bez antiviru, který má pro internetové bankovnictví funkci (vlastní prohlížeč) ani náhodou. Lidé, co se spoléhají jen na Windows a defender jsou většinou pak ve zprávách, jak přišli o peníze, nebo se jim zakódoval obsah hdd... :-D
ahoj*

Já nepoužívám žádný antivir a nikdy jsem neměl zavirovaný počítač.

také se přídávám a to pohybují na zajimavých webech

@tj Nečtěte brakovou literaturu. Všimněte si, že v bulvárních článcích, popisujících, že někdo přišel o peníze, vždy chybí některý z podstatných kroků. Nikdy nebylo ověřeno, že by klienti některé banky přišli o peníze kvůli viru. Kdyby snad někdo někomu zašifroval disk (Proč by to dělal?), tak je rychlejší zkopírovat data ze zálohy, než se snažit to rozšifrovat. Je to ale situace na úrovni vaginismu. Každý o něm mluví, nikdo ho ale osobně nezažil.

ahoj*
hodnocení

0x

Avast už je definitivně spojen s Nortonem, bude se to jmenovat GEN.

Takže nakonec je úplně jedno, komu platíš, stejně to dostane jeden. A ten samý ...

zdroj: e15.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]