Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se přes pc nainstalovat aplikace z Obchodu Play do tabletu?

Od: delta® odpovědí: 24 změna:

Zdravím všechny. V Tabletu nemám internet a potřebovala bych do něho nainstalovat jednu aplikaci. Jde to přes počítač? Poraďte. Děkuji.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x
Pomoci pametove karty to nejde?

edudant
hodnocení

2x
Dobrý den, samozřejmě. V PC se přihlásíte do svého účtu na www.google.cz, nahoře vpravo otevřete pomocí tří teček nabídku. Tam se nacházejí Google Foto, Google Disk, Google mapy a mimo jiných také Obchod play. Z toho se dá normálně instalovat do svých zařízení. Dělám to tak běžně.
Z dotazu
V Tabletu nemám internet ...
edudant
Přeci jestli do něj nějaké aplikace někdy instalujete, tak musí ten tablet mít alespoň WiFi. Nebo jak tedy píšete do Poradny? Přes PC nebo notebook? Tak internet máte, tak nevím kde je problém.
hodnocení

Ten tablet připojit k PC ... pak v tom Obchodu play na PC dát Instalovat a to se nainstaluje do toho tabletu? To je vše?

re4zon
hodnocení

2x
Jde to jedine pres stazeni apk souboru, ten pak dostat do tabletu treba pres pametovku nebo flesku a otg adapter. Pak to nainstalovat primo ze souboru. Apk soubor se da vetsinou nekde najit, nebo vytahnout z jineho zarizeni. Zaver - krkolomne jako prase, pro nekoho kdo nevi jak zbytecne slozite. Ma ten tablet wifi nebo ne?
edudant
Každé řešení kromě toho, vzít tablet někam na WiFi je krkolomnejsi. A jestli ten tablet nemá WiFi, tak ho použijte tak max. jako drahé prkénko na krájení cibule.
hodnocení

Nemám v něm wifi. Ale asi bude lepší, když si ji pořídím. V pc mám pevný internet od Vodafonu, nabízejí spojení služeb.

Pro edudant = Pevný internet je zaostalý? ... Jsem s ním spokojená a stále ho nabízejí u Vodafonu.

re4zon
Ja se ale neptam jestli je pripojeny na wifi, ale jestli ma wifi adapter. Co to je za tablet? Jinak se nikam nedostaneme.
edudant
Ale já neříkám, že internet přes pevnou linku je zaostaly. Jen mě zaráží, že nemáte v bytě od poskytovatele router. A jestli ano, tak je WiFi a můžete se na internet normálně připojit. A to, jak píšete, že nemáte l v tabletu WiFi? To jako že ten tablet ani není přizpůsobeny pro WiFi připojení? Takový se snad už ani nevyrábí a v dnešní době je k ničemu.
hodnocení

V tabletu wifi je (Lenovo Yoga Tab.11 8GB/256GB)

hodnocení

Pro edudant - k pevnému internetu mám modem

edudant
Tak tedy máte i WiFi a můžete se na ní s tabletem připojit a instalovat jak libo. Jen, ve vší úctě, vzhledem k vašim znalostem by asi bylo nejlepší pozvat někoho, kdo je znalejší, na kafe, ať vám to rozchodí. Budete ale potřebovat heslo do WiFi, které máte nejspíš uvedené ve smlouvě od poskytovatele internetu.
re4zon
No hura. Modem - jaky? Dost bych se divil, kdyby jeste davali neco bez bezdratu. A i kdyby jo, jde to vyresit apckem za tri stovky.
hodnocení

edudant = MOC díky za radu! Já jsem doposud tu wifinu nepotřebovala, tak jsem se o ni nezajímala, k tomu skleróza a zapomněla jsem, že ji mám *zed*. Našla jsem i heslo - už jsem dokončila nastavení tabletu a stahuji ten program Microsoft Word. Je ale placený - není něco free, co by mi otevřelo soubory docx? Ještě jednou díky *pusa*

edudant
No tak to jsem rád, že jste to zvládla. Jinak k tomu vašemu poslednímu dotazu: cs.soringpcrepair.com/...

hodnocení

2x

V tabletu určitě WiFi musí být, pokud není WiFi modul nějak poškozený / nemáte neoriginální ROM (operační systém).

Pokud máte doma pevný internet, jde z něj velice jednoduchým způsobem udělat WiFi. Jakýkoliv člověk, který má něco společného s IT to zvládne.

K Vaší otázce - Pokud v tabletu skutečně nemáte internet, nejjednodušší cesta je stáhnout danou aplikaci ve formátu .apk na SD kartu, kterou následně vložíte do tabletu. Poté najdete kartu ve správci souborů a nainstalujete aplikaci. Nevýhoda je taková, že aplikace ve formátu .apk se dají stáhnout pouze z neoficiálních webů.

hodnocení

Děkuji za odpověď, už jsem se rozhodla pro to, že si pořídím wifi k tabletu. Jen mne zarazila poznámka od "edudant" k pevnému internetu - vždy jsem si myslela, že pevný internet je lepší než wifi, bezpečnější a taky že nevypádává. Teď nevím... Jaký je váš názor? Je lepší zrušit pevný internet a pořídit si jen wifi?

edudant
Ježíši já přeci netvrdím, že pevný internet je zaostalý. I já ho mám. Od poskytovatele a jde mi přes router poskytovatele. Jen se ptám, jestli vám kabel pro jeho připojení nevede také z routeru. (nejčastěji bílá krabička se světýlky). Jestli ano, máte tedy v bytě také WiFi, ke které se můžete připojovat. Jen si nedovedu představit, že datový kabel strkáte přímo o do zdířky ve zdi.

edudant
hodnocení

2x
A jestli máte někde doma takovou tu krabičku, (nejčastěji bílou), na které blikají zelená světýlka a do které je zastrceny kabel od pevného internetu, máte tedy router a s ním i WiFi, ke které se můžete připojit tabletem, mobilem aj.

hodnocení

Pro edudant = Tablet mám nový a potřebuji do něho nainstalovat Microsoft Word. Zatím v něm internet nepotřebuji. Jinak mám stolní pc s pevným internetem.

k2

Omlouvam se za absolutni OT, ale k cemu je dobry tablet bez internetu s nainstalovanym MS Word?

hodnocení

Pro k2 = potřebuji zatím na něm jen psát a ukládat do něho.

edudant
Tak jestli váš stolní PC nemá WiFi, abyste mohla internet nasdílet z něj do tabletu, tak do tabletu nic nenainstalujete. Kabelem ho k počítači nepřipojiíte a jinou cestu než přes WiFi nevidím. Možná se pletu a jiný rádce poradí. Uvidíme. PS: opravdu vám nejde připojení inteernetu přes router? Nedovedu si představit, že ještě v dnešní době strkáte datový kabel přímo do zdi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]